Un forum cu aer de parfum
Un forum cu aer de parfum
Un forum cu aer de parfum
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Un forum cu aer de parfum


 
AcasaParteneriUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 RETETE PENTRU PICI

In jos 
+11
cami11061988
gabyy
karmen
lyvya
alidascalu
dragutza2355
mirela1974
bulinuta
Anca.
Noemi
iulia_vulcan
15 participanți
Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
AutorMesaj
iulia_vulcan
Oaspete
Oaspete
iulia_vulcan


Numarul mesajelor : 183
Data nasterii : 10/07/1983
Data de inscriere : 27/04/2009
Varsta : 40

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMar 2 Iun - 1:54

Fetelor eu sunt intr-o mare dilema..nu mai stiu ce sa ii mai fac Rebeccai sa papae la felul 2...sper sa ma ajutati voi...si sa insiruiti aici..retete de mancarici pentru ingerasi...ce pregatiti voi...poate gasim ceva si pe net..haideti sa le punem aici.Pupicei dulci
Sus In jos
Noemi
Administrator
Administrator
Noemi


Numarul mesajelor : 72657
Data nasterii : 08/10/1980
Data de inscriere : 24/04/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 3 Iun - 0:13

iulia eu ii dau la Mario tot ce gatesc
de ex azi a mancat supica de pui cu galuscute
apoi la mami a mai mancat sarmalute
Sus In jos
http://www.olumeminunata.forumgratuit.ronet
iulia_vulcan
Oaspete
Oaspete
iulia_vulcan


Numarul mesajelor : 183
Data nasterii : 10/07/1983
Data de inscriere : 27/04/2009
Varsta : 40

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 3 Iun - 0:18

Paste cu broccoli si sos de branza

Timp preparare:

cca 30 min

Ingrediente:

- cca 500g broccoli (desfacut in buchetele si fiert in aburi 5 min)
- 300 g paste (fierte conform instructiunilor de pe pachet)
- 150 g smantana
- 2-3 linguri de mozzarella(rasa pe razatoarea mare)
- sare, sare de usturoi

Mod de preparare:

Se pune smantana intr-o cratita, la foc mediu. Cand ajunge la fierbere, se adauga branza, pastele si broccoli. Se potriveste gustul de sare si usturoi, si... se poate servi.

Mod servire:

se serveste calda.


o sa fac si eu asa ceva sa vad ce iese...si sa vad daca mananca scarnava mea

noemi si eu ii mai dau ce gateste mama...orice fel de ciorba..pe care o mananca cu o mare pofta... E CIORBAREASA...azi a papat de perisoare...dar la felul 2..de fapt ..nush daca il pot numi felul 2...ca ea il papa dupa ce se scoala..pe la un 17...nush ce sa ii mai dau...
Sus In jos
Noemi
Administrator
Administrator
Noemi


Numarul mesajelor : 72657
Data nasterii : 08/10/1980
Data de inscriere : 24/04/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 3 Iun - 0:22

bafta Iulia
la mario nu cre ca iar placea,ca nui place nici conopida
Sus In jos
http://www.olumeminunata.forumgratuit.ronet
Anca.
Banata
Banata
Anca.


Numarul mesajelor : 12163
Data nasterii : 05/10/1979
Data de inscriere : 06/05/2009
Varsta : 44

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 6 Iun - 1:09

Iulia eu la felul doi ii fac : pilaf de orez cu carnita sau cu legume, piure de cartofi cu ficat/ peste, ghiveci de legume ( dar musai sa pape carne la ciorba si un ou odata cu iaurtul ca sa-si ia portia de proteine zilnice), dovlegel si peste, macaroane cu branza.
alex papa cam asa:
8-9 trezirea - lapte cu cereale/ orez/ biscuiti ,
11-12 ciorbita sau felul 2, depinde ce am reusit sa fac
15-16 iaurtul cu ou ( fiert, ochi pe apa sau omleta), sau fructe saubranza cu fructe, combinatii de astea nu asa grele
19-20 - felul doi sau o ciorbita mai deasa
21:30-22 laptele cu cereale.

intre mese mai papa cate un biscuit sau daca prinde painea musai sa pape paine goala.
Sus In jos
Noemi
Administrator
Administrator
Noemi


Numarul mesajelor : 72657
Data nasterii : 08/10/1980
Data de inscriere : 24/04/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 20 Iun - 14:00

ooooooo dar papa bine Alexuta a ta
Sus In jos
http://www.olumeminunata.forumgratuit.ronet
Anca.
Banata
Banata
Anca.


Numarul mesajelor : 12163
Data nasterii : 05/10/1979
Data de inscriere : 06/05/2009
Varsta : 44

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 20 Iun - 19:46

Da, are program de masa regulat, nu papa exagerat de mult la o masa , un castronel de ala de bebelusi. Stiu ca e mai bine mai multe mese nu incarcate decat trei si sa bage ca dinozaurul o data.
Sus In jos
bulinuta
Maestru forumist
Maestru forumist
bulinuta


Numarul mesajelor : 11310
Data nasterii : 30/11/1978
Data de inscriere : 07/05/2009
Varsta : 45

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 20 Iun - 20:07

da,si la adulti la fel
Sus In jos
Anca.
Banata
Banata
Anca.


Numarul mesajelor : 12163
Data nasterii : 05/10/1979
Data de inscriere : 06/05/2009
Varsta : 44

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 20 Iun - 20:23

Ce bine ar fi sa putem avea 5 mese pe zi. Acum cat suntem acasa am putea dar la serviciu nu stii cum sa te ascunzi pe sub birou sa mananci sa nu se uite sefii urat la tine ca iar ti-e foame.
Sus In jos
bulinuta
Maestru forumist
Maestru forumist
bulinuta


Numarul mesajelor : 11310
Data nasterii : 30/11/1978
Data de inscriere : 07/05/2009
Varsta : 45

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 20 Iun - 20:33

:tgshjf: ,mare dreptate ai........
Sus In jos
Noemi
Administrator
Administrator
Noemi


Numarul mesajelor : 72657
Data nasterii : 08/10/1980
Data de inscriere : 24/04/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMar 7 Iul - 1:35

anca2sm a scris:
Ce bine ar fi sa putem avea 5 mese pe zi. Acum cat suntem acasa am putea dar la serviciu nu stii cum sa te ascunzi pe sub birou sa mananci sa nu se uite sefii urat la tine ca iar ti-e foame.
:ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: ce tare ai fost anca :ujrtv: :ujrtv:
Sus In jos
http://www.olumeminunata.forumgratuit.ronet
Anca.
Banata
Banata
Anca.


Numarul mesajelor : 12163
Data nasterii : 05/10/1979
Data de inscriere : 06/05/2009
Varsta : 44

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMar 7 Iul - 2:53

CAnd esti angajat la patron cam asa e Noemi, ar trebui si in pauza de masa sa lucrezi :,vft: .
Sus In jos
mirela1974
Maestru forumist
Maestru forumist
mirela1974


Numarul mesajelor : 24041
Data nasterii : 18/03/1974
Data de inscriere : 10/05/2009
Varsta : 50

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 8 Iul - 7:59

pentru david am facut azi somon cu dovlecel si morcov.

am curatat dovlecelul de coaja si de samburi bine si morocvul de coaja si i-am dat pe razatoarea mare.
am puspe o folie de aluminiu dovleacul si morcovul ras, deasupra somonul , am picurat cativa stropi de ulei de masline si peste o felie de lamaie. am facut un pachetel inchis bine si l-am pus la cuptor 10-20 de minute. apoi l-am pasirat bine cu mixerul si l-am lasat sa se mai raceasca. si a papat bine.
Sus In jos
dragutza2355
Forumist senior
Forumist senior
dragutza2355


Numarul mesajelor : 1231
Data nasterii : 25/04/1984
Data de inscriere : 17/06/2009
Varsta : 39

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 8 Iul - 15:04

sara papa cam ce pap si eu la pranz . fetelor de cand a venit caldura asa patiti si voi nu mai au copii pofta de mancare ca a mea abia mananca
Sus In jos
bulinuta
Maestru forumist
Maestru forumist
bulinuta


Numarul mesajelor : 11310
Data nasterii : 30/11/1978
Data de inscriere : 07/05/2009
Varsta : 45

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 8 Iul - 16:28

offfff,Raluca,tocmai zilele trecute ma plangeam si eu de acelasi lucru :udfs:
Mirela,o merge si pangasiusul facut asa?(ca de asta am acum in casa).Cred ca o sa incerc maine....
Sus In jos
Anca.
Banata
Banata
Anca.


Numarul mesajelor : 12163
Data nasterii : 05/10/1979
Data de inscriere : 06/05/2009
Varsta : 44

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeJoi 9 Iul - 0:15

Mirela merge si pangasius, nu are oase deloc , alex o perioada numai de ala a mancat, numai ca am citit tare multe lucruri rele despre el si nu i-am mai dat, acum luam peste alb
De cand e cald si alex papa cam rau dar incerc sa fie cat mai multe lichide , iaurturi, fructe, legume.
Azi i-am facut conopida cu ou. ( am fiert conopida simpla si apoi am fiert un ou, le-am bagat la blender , am pus si un pic de miez de paine si a devorat tot . Cand s-a trzit iaurtul cu fructe ( banana si visine -facut in casa, i-a ramas la alex un pic in castronel si l-a gabjit tati imediat si dupa aceea mai cauta prin frigider :ujrtv: ). Acum seara i-am facut carnita de pui cu legume si un pic de sos de smantana, sa vedem cum ii place.
Sus In jos
bulinuta
Maestru forumist
Maestru forumist
bulinuta


Numarul mesajelor : 11310
Data nasterii : 30/11/1978
Data de inscriere : 07/05/2009
Varsta : 45

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeJoi 9 Iul - 0:42

si eu am citit despre pangasius,dar ii mai dau din cand in cand
Sus In jos
mirela1974
Maestru forumist
Maestru forumist
mirela1974


Numarul mesajelor : 24041
Data nasterii : 18/03/1974
Data de inscriere : 10/05/2009
Varsta : 50

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeVin 10 Iul - 6:38

merge normal orice peste mirela, dar si eu am citit urate lucruri despre pangasius si nu risc. david somon si merlucius file manca foarte bine.

azi a papat galbenus de ou cu pireut de legume.
Sus In jos
Anca.
Banata
Banata
Anca.


Numarul mesajelor : 12163
Data nasterii : 05/10/1979
Data de inscriere : 06/05/2009
Varsta : 44

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 27 Iul - 17:18

fetelor mai haideti cu niste retede de mancaruri pentru pitici, eu am ramas in pana de idei. S-a cam saturat de ce ii dau eu, ea ar manca ce mancam noi dar inca nu vreau sa-i dau, mai incolo dupa 3 ani poate.
Sus In jos
Noemi
Administrator
Administrator
Noemi


Numarul mesajelor : 72657
Data nasterii : 08/10/1980
Data de inscriere : 24/04/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 15 Aug - 2:19

ia spunetimi si ce ati citit despre pangasius
ca noi numai pangasius mancam
Sus In jos
http://www.olumeminunata.forumgratuit.ronet
alidascalu
Forumist senior
Forumist senior
alidascalu


Numarul mesajelor : 1227
Data nasterii : 07/03/1981
Data de inscriere : 17/06/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 15 Aug - 19:52

Si eu ii fac pangasius la cuptor cu legume si il tai bastonase cu rosii morcovel,ardei puse in folie de aluminiu! Al meu copilas e tare mofturos la mancare si mereu trebuie sa fac mancare gustoasa ,colorata si taiata cuburi sau bastonase si sa mananc cu el din farfurie. El adora mancarica de ardei cu vinete. Coc ardeii ,apoi ii curat ii tai cubulete,vinetele decojite le tai cubulete si le sarez putin ,apoi le las la scurs pe servet 30de minute sa nu fie amare. Apoi inabus o ceapa taiat solozisori,adaug ardeii,vinetele lasa sa fiarba putin cu apa sau supica si apoi adaug 2 rosii mari curatae de pielita si taiate cubulete . Las sa scada bine si apoi ii servesc cu gratar de pui sau muschi de vita la cuptor. Este un fel de mancare delicios si satos!
Sus In jos
bulinuta
Maestru forumist
Maestru forumist
bulinuta


Numarul mesajelor : 11310
Data nasterii : 30/11/1978
Data de inscriere : 07/05/2009
Varsta : 45

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeDum 16 Aug - 0:23

Un recent semnal de alarmă este cel tras în legătură cu peştele Pangas sau Pangasius (cum e cunoscut în România), introdus nu demult pe piaţă. Într-o foarte scurtă perioadă, acesta a crescut în popularitate în Franţa şi în întreaga Europă. E un peşte foarte accesibil ca preţ (relativ ieftin), se vinde mai ales ca fileuri fără oase şi are o aromă şi textură neutră (blândă). Mulţi l-ar compara cu codul.
Deşi unii oameni îl găsesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut. Site-ul www.dietmindspirit.org dezvăluie faptul că Pangasius au un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii (arsenic, deşeuri / dejecţii chimice etc.). Şi asta deoarece sunt cultivaţi “industrial” în Vietnam, de-a lungul râului Mekong - unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, industriile dezvoltate de-a lungul râului aruncând substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el. O veritabilă “bombă” biologică
Gradul mare de poluare al râului e unul din motivele pentru care Pangasius nu este un peşte ecologic. Mai degrabă, poate fi considerat un experiment genetic şi o "bombă" biologică. Mai nou, pentru că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din lume, ei nu sunt doar hrăniţi cu un amestec adus din Peru, ci deseori injectaţi (femelele Pangasius), cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, vietnamezii constatând că peştii Pangasius cresc cu “viteza luminii”, mai exact de patru ori mai repede decât în mod natural, iar carnea lor devine mai "pufoasă”.
Un alt site, pourunmondedurable.blogspot.com, explică şi cum s-a ajuns la “amestecul” geneticii în creşterea peştilor din râurile vietnameze. Reproducerea Pangasius este dificilă în libertate (femelele având de urcat până la izvoarele râului pentru a-şi depune icrele). Cursa pentru viaţă fiind una destul de dură, puţine dintre ele ajung la izvoare, motiv pentru care perpetuarea speciei e limitată. Pornind de la datele de mai sus, un cercetător a descoperit că injectarea în femelele Pangasius a unor hormoni ce provin din urina femeilor însărcinate face adevărate minuni, paşii următori venind de la sine.
Sus In jos
mirela1974
Maestru forumist
Maestru forumist
mirela1974


Numarul mesajelor : 24041
Data nasterii : 18/03/1974
Data de inscriere : 10/05/2009
Varsta : 50

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 24 Aug - 7:44

anca2sm a scris:
fetelor mai haideti cu niste retede de mancaruri pentru pitici, eu am ramas in pana de idei. S-a cam saturat de ce ii dau eu, ea ar manca ce mancam noi dar inca nu vreau sa-i dau, mai incolo dupa 3 ani poate.

eu deocamdata nu-i dau de toate asa ca nu stiu ce idei sa-ti dau, dar am ceva carti cu retete pe comp daca vrei. poate iti iei idei de acolo. :jjjj:
Sus In jos
Anca.
Banata
Banata
Anca.


Numarul mesajelor : 12163
Data nasterii : 05/10/1979
Data de inscriere : 06/05/2009
Varsta : 44

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeDum 30 Aug - 0:53

am avut si eu cartile alea electronice dar mi s-au parut cam ciudate combinatiile, adica eu nu asa manca asa ceva.M-am gandit ca aveti niste retete mai pamantene :kj:
Sus In jos
alidascalu
Forumist senior
Forumist senior
alidascalu


Numarul mesajelor : 1227
Data nasterii : 07/03/1981
Data de inscriere : 17/06/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeDum 30 Aug - 17:48

Pai fetita ta e aproape de varsta lui Alex al meu si mananca ce mancam si noi la masa ,nu face mofturi si incerc sa gatesc cat mai sanatos ,nu pun sare decat putin,nu fac prajeli,nu pun piper si poate manca orice.Dimineata papa paine cu unt si dulceata,sau 2 felii de cascaval cu paine ,sau o cana de lapte cu cereale ,sau branza de vaci cu mar,la ora 10 mananca un fruct,apoi la amiaza mananca cu noi la masa ciorbita de pui,vita,supa de rosii,supa cu galuste,ciorba cu perisoare,depinde daca ciorba e cu carne la felul doi papa cartofi piure cu salata ,sau mancarica de legume sau paste cu sos,etc. La ora 16 mananca iar un fruct si seara ,peste la cuptor,sau paste cu bramza,sau cum i-am facut ieri mamaliga cu branza si sunca,sau o pulpa de pui la gratar cu salata,sau snitele de pui ,erc. Acum vara ai o gramada de posibilitati. Eu ii d-au si un ou fiert moale dimneata la 2 zile sau cateodata seara si apoi o cana de lapte ! La mine lapte ,branza ,cascavalul,untul nu lipseste de la masa zilnic,ca el nu prea absoarbe calciu, si ii fac Vitamina D injectabila in lunile cu R,apoi 2 fructe pe zi e musai , cereale papa uscate cate o jumate de canita,apoi carnea zilnic,paine cam 3 felii pe zi,mai roade el asa cate un morcov ,un castravete,ii plac salatele foarte mult la care folosim putina sare si putin ulei de masline,in special cea de vinete. Asa ca spor la gatit Anca ! :tdnn: :cba: :hgff:
Sus In jos
lyvya
Forumist senior
Forumist senior
lyvya


Numarul mesajelor : 2116
Data nasterii : 11/12/1977
Data de inscriere : 21/08/2009
Varsta : 46

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 31 Aug - 21:07

Brandada de peste (dupa 5 luni)
1 cartof mare ; 20 g file de merlan ; 30 ml de lapte semismantanit ; putin pesmet pisat fin ; 1 bucatica de unt de marimea unei alune
Se fierbe cartoful taiat in bucati intr-o cratita cu apa aproximativ 15 minute. Intr-o alta cratita se fierbe pestele in apa cu diverse mirodenii in jur de 10 minute. Se zdrobeste cartoful pana se obtine un pireu si se adauga laptele. Se pune jumatate din pireul obtinut intr-un recipient uns cu unt, se adauga un strat de peste si se acopera cu restul de pireu si cu pesmet. Se da la cuptor si se tine pana se rumeneste usor, apoi se serveste
Sus In jos
alidascalu
Forumist senior
Forumist senior
alidascalu


Numarul mesajelor : 1227
Data nasterii : 07/03/1981
Data de inscriere : 17/06/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 31 Aug - 22:12

Interesanta reteta ta,multumim,am asa o fac si eu!
Sus In jos
lyvya
Forumist senior
Forumist senior
lyvya


Numarul mesajelor : 2116
Data nasterii : 11/12/1977
Data de inscriere : 21/08/2009
Varsta : 46

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMar 1 Sept - 1:20

Mancare gratinata de dovleac (dupa 9 luni)

100 g de dovleac ; o jumatate de ceapa dulce; 1 cartof; 10 g de parmezan ; putina branza gen svaiter rasa putina sare; putina nucsoara (facultativ); o bucatica de unt de marimea unei alune

Se curata legumele (dovleac, ceapa si cartof), se taie in bucati si se pun intr-o cratita cu apa sarata. Se lasa sa fiarba pana dau in clocot, apoi se lasa sa clocoteasca 20 de minute (legumele pot fi fierte si la abur in jur de 30 de minute). Dupa ce au fiert, legumele se scurg si se zdrobesc pana se obtine un pireu. Se amesteca cu untul, nucsoara si parmezanul. Se pune totul intr-un vas, se presara branza tip svaiter rasa si se baga in cuptor sa se rumeneasca. Se serveste avand grija sa nu fie prea fierbinte.
Sus In jos
karmen
Forumist senior
Forumist senior
karmen


Numarul mesajelor : 1143
Data nasterii : 06/06/1982
Data de inscriere : 03/06/2009
Varsta : 41

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 28 Sept - 21:03

Eu ii mai dau lui Stefy banana shake .
1 banana,o lingura miere si 150 ml lapte.
totul in blender si apoi in sticluta.
Sus In jos
lyvya
Forumist senior
Forumist senior
lyvya


Numarul mesajelor : 2116
Data nasterii : 11/12/1977
Data de inscriere : 21/08/2009
Varsta : 46

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMar 29 Sept - 3:44

Omiduta


  • branza dulce de vaci
  • 12 felii de salam (peperoni)
  • 1 maslina verde (fara samburi)
  • 11 biscuiti aperitiv rotunzi (tip crackers)
  • ceapa verde
  • 2 boabe de piper (sau 2 afine)
  • o bucatica de ardei rosu (sau o coacaza)



In primul rand, stoarceti bine branza de vaci printr-un tifon.
Veti incepe sa formati corpul omidei cum urmeaza:
Ungeti primul biscuit cu branza de vaci, puneti o felie de salam deasupra dupa care ungeti al doilea biscuit pe amandoua partile (fata-verso) si-l adaugati peste prima felie de salam. Apasati bine dar cu grija sa se lipeasca bine intre ele. Procedati astfel pana cand ati ajuns sa formati corpul intreg.

Pentru capul omidei, formati un bulgare strans cu branza - diametrul sa fie mai mic decat un biscuit si il aplatizati un pic. Il aplicati pe ultima felie de salam sa adere bine.
Dintr-o felie de peperoni, decupati doua antenute pe care le infigeti in capul omidei (vezi poza).
Taiati o felie mai groasa de maslina si taiati-o in doua pentru a forma ochii si infigeti-le in bulgarul de branza. Puneti doua boabe de piper sau 2 afine pentru ochi. Iar pentru nas, infigeti o bucatica de ardei sau o coacaza, in functie de ce aveti.

Cand totul este bine prins, asezati omida voastra la orizontal cu mare grija. Puteti sa decalati un pic biscuitii pentru a da o forma neregulata corpului omidei (sa fie mai"real") si pentru a da senzatia de miscare!
Taiati ceapa verde in felii de vreo jumatate de centimetru si presarati-le pe omiduta.
Sus In jos
gabyy
Forumist senior
Forumist senior
gabyy


Numarul mesajelor : 4101
Data nasterii : 18/04/1980
Data de inscriere : 02/05/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 30 Sept - 3:26

anca2sm a scris:
fetelor mai haideti cu niste retede de mancaruri pentru pitici, eu am ramas in pana de idei. S-a cam saturat de ce ii dau eu, ea ar manca ce mancam noi dar inca nu vreau sa-i dau, mai incolo dupa 3 ani poate.
de ce nu ii dai ce mancati si voi? e destul de maricica...eu de la 1 an si jumatate , nici ca i=am mai gatit separat...tot la noi in farfurie *tragea*...asa ca am redus sarea, prajeala din meniu si am inceput sa fac mancare sa poata manca si ea....ma refer la mancare gatita...si ce mai manca ea pt varsta ei.
Sus In jos
bulinuta
Maestru forumist
Maestru forumist
bulinuta


Numarul mesajelor : 11310
Data nasterii : 30/11/1978
Data de inscriere : 07/05/2009
Varsta : 45

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 30 Sept - 4:41

si Catalina gusta din tot ce mancam si noi,tot asa mai reduc condimentele,dar inca mai gatesc separat pentru ea
Sus In jos
Noemi
Administrator
Administrator
Noemi


Numarul mesajelor : 72657
Data nasterii : 08/10/1980
Data de inscriere : 24/04/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 23 Noi - 5:52

bulinuta a scris:
Un recent semnal de alarmă este cel tras în legătură cu peştele Pangas sau Pangasius (cum e cunoscut în România), introdus nu demult pe piaţă. Într-o foarte scurtă perioadă, acesta a crescut în popularitate în Franţa şi în întreaga Europă. E un peşte foarte accesibil ca preţ (relativ ieftin), se vinde mai ales ca fileuri fără oase şi are o aromă şi textură neutră (blândă). Mulţi l-ar compara cu codul.
Deşi unii oameni îl găsesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut. Site-ul www.dietmindspirit.org dezvăluie faptul că Pangasius au un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii (arsenic, deşeuri / dejecţii chimice etc.). Şi asta deoarece sunt cultivaţi “industrial” în Vietnam, de-a lungul râului Mekong - unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, industriile dezvoltate de-a lungul râului aruncând substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el. O veritabilă “bombă” biologică
Gradul mare de poluare al râului e unul din motivele pentru care Pangasius nu este un peşte ecologic. Mai degrabă, poate fi considerat un experiment genetic şi o "bombă" biologică. Mai nou, pentru că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din lume, ei nu sunt doar hrăniţi cu un amestec adus din Peru, ci deseori injectaţi (femelele Pangasius), cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, vietnamezii constatând că peştii Pangasius cresc cu “viteza luminii”, mai exact de patru ori mai repede decât în mod natural, iar carnea lor devine mai "pufoasă”.
Un alt site, pourunmondedurable.blogspot.com, explică şi cum s-a ajuns la “amestecul” geneticii în creşterea peştilor din râurile vietnameze. Reproducerea Pangasius este dificilă în libertate (femelele având de urcat până la izvoarele râului pentru a-şi depune icrele). Cursa pentru viaţă fiind una destul de dură, puţine dintre ele ajung la izvoare, motiv pentru care perpetuarea speciei e limitată. Pornind de la datele de mai sus, un cercetător a descoperit că injectarea în femelele Pangasius a unor hormoni ce provin din urina femeilor însărcinate face adevărate minuni, paşii următori venind de la sine.
Doamne nu stiam
si noi am mancat cam des Pangasius
Multumim Mirela
Sus In jos
http://www.olumeminunata.forumgratuit.ronet
cami11061988
Banata
Banata
cami11061988


Numarul mesajelor : 11842
Data nasterii : 11/06/1988
Data de inscriere : 22/06/2009
Varsta : 35

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 14 Apr - 20:15

fetelor eu nu stiu ce sa ii mai dau lui vladut,voi ce le mai dadeati la ai vostri dupa ce au implinit un an,ca nici nu mai stiu ce mai are voie de acuma si ce nu.
Sus In jos
bulinuta
Maestru forumist
Maestru forumist
bulinuta


Numarul mesajelor : 11310
Data nasterii : 30/11/1978
Data de inscriere : 07/05/2009
Varsta : 45

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 1 Mai - 5:27

revin si eu cu problema asta:ce mai mananca copiii vostri la felul 2?Catalina a avut probleme cu burtica,si o saptamana am tinut-o numai pe orez.Dupa ce si-a revenit nu mai vrea sa manance altceva,imi cere toata ziua "piaf",si chiar mananca daca ii dau.Azi i-am facut peste cu legume la cuptor si a mancat doar legumele,apoi mi-a cerut "piaf".I-am pasat si eu pestele si l-am amestecat cu pilaful,si asa a mancat.Dar maine chiar nu stiu ce sa-i mai dau hm
Sus In jos
mirela1974
Maestru forumist
Maestru forumist
mirela1974


Numarul mesajelor : 24041
Data nasterii : 18/03/1974
Data de inscriere : 10/05/2009
Varsta : 50

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 1 Mai - 6:57

mai combina cateva zile cu pilaf, cand cu pui, cand cu morcovi si ardei rosii etc. cred ca se satura ea pana la urma.
cami, dupa un an din cate stiu eu nu are voie fasole veche, varza, in general mancarurile mai grele care nu se digera repede.
eu la felul doi ii dau asa, pui, ficatel, vita, peste,ou combinat totdeauna cu legume. cartofi, brocoli,conopida,dovlecel sau zucchini,spanac-care nu ne prea place-,morcovi,albituri,etc. eu si ciuperci i-am dat deja cu orez cate putin.
Sus In jos
cami11061988
Banata
Banata
cami11061988


Numarul mesajelor : 11842
Data nasterii : 11/06/1988
Data de inscriere : 22/06/2009
Varsta : 35

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 1 Mai - 16:48

multumesc mirela RETETE PENTRU PICI 41210 si eu cam ii dau ot ce scrii tu mai putin ciuperci i-am dat doar asa sa guste.ma gandesc sa-i fac maine niste sarmalutze de pui in foi de spanac
Sus In jos
mirela1974
Maestru forumist
Maestru forumist
mirela1974


Numarul mesajelor : 24041
Data nasterii : 18/03/1974
Data de inscriere : 10/05/2009
Varsta : 50

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeSam 1 Mai - 17:13

pai mai multe deocamdata nu stiu ce putem sa le dam. am si eu la retete o gramada, dar cam tot asa dunt si alea. doar ca sunt la cuptor sau mancarica si eu deocamdata prefer sa-i fac gratar sau pe aburi si fara condimente
Sus In jos
stroevivi
Moderator
Moderator
stroevivi


Numarul mesajelor : 7369
Data nasterii : 11/09/1984
Data de inscriere : 05/12/2009
Varsta : 39

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeDum 9 Mai - 21:37

SUPA DE VITA CU
OREZ (de la 5 luni)





150 gr carne manzat ; 1 morcov;
1/ 2 telina; 1 ceapa; 2 linguri orez ; 1 legatura patrunjel verde



Carnea
se taie cubulete si se fierbe, impreuna cu legumele si orezul (mai intai se
fierbe bine carnea). Se toaca marunt patrunjelul si se pune in supa.





Supa de mere cu
smantana





-6
mere;-2 linguri faina;-100 ml lapte;-100 ml smantana;-2 linguri zahar;-2 l apa



Mod
de preparare



Spala
bine merele si taie-le in felii subtiri. Pune-le apoi la fiert in apa. Cand
merele s-au inmuiat, adauga faina dizolvata in lapte si amesteca bine. Lasa
oala la foc potrivit, ca sa fiarba usor, cam zece minute. Adauga zaharul si
smantana si mai lasa cateva minute la foc mic. Faina se poate inlocui cu un
galbenus batut cu smantana si diluat cu supa.



Mod
de servire: Se serveste calda.





SUPA CREMA CU DE
TOATE





Pun
la fiert morcovii.



Cand
sunt aproape gata pun ardei,dovlecel,telina,conopida,sfecla rosie si
cartofii.Fierb toate bine.Le mixez si le mai pun la fiert adaugand
verdeturile.La sfarsit iau de pe fac pun un ou batut cu 2 linguri smantana.



E
super delicioasa servita cu crutoane.






Piure de sfecla
(de la 5
luni)
1 sfecla mijlocie 1 cartof 1 felie de carne pui (cat o lingura) 2 linguri gris 1 lingura ulei floarea soarelui putina sare, chimen dupa gust
Se fierbe sfecla, cartoful si carnea de pasare cu sarea si chimenul. In
ultimele 5-10 minute de fierbere se adauga grisul si se fierb impreuna. Dupa
fierbere se adauga uleiul si se face piureu cu mixerul.






Piure simplu si gustos
(de la cinci
luni)
2-3 cartofi mijlocii; o felie (cat o lingura) de carne pasare; 100 ml suc de rosii; putina sare si o frunza de telina; o lingura ulei floarea soarelui
Se fierbe cartoful si carnea cu sare si frunza de telina. Se scurge apa, se
adauga sucul de rosii si uleiul si se face un piureu cu mixerul.




Brandada de peste (dupa 5 luni)


1 cartof mare ; 20 g file de merlan ; 30 ml de lapte semismantanit ;
putin pesmet pisat fin ; 1 bucatica de unt de marimea
unei alune



Se fierbe cartoful taiat in bucati intr-o cratita cu apa
aproximativ 15 minute. Intr-o alta cratita se fierbe pestele in apa cu diverse
mirodenii in jur de 10 minute. Se zdrobeste cartoful pana se obtine un pireu si
se adauga laptele. Se pune jumatate din pireul obtinut intr-un recipient uns cu
unt, se adauga un strat de peste si se acopera cu restul de pireu si cu pesmet.
Se da la cuptor si se tine pana se rumeneste usor, apoi se serveste.


DESERT




1-2
mere; 1 para ; (sau 1 piersici); (sau 1 banana); (sau cateva prune); 1-2 linguri de fulgi de ovaz; (sau fulgi de
griu); (sau tarate de griu)



(sau
tarate de ovaz)



Fructele
se dau prin razatoare, fulgii sau taratele se lasa la inmuiat in putina apa
apoi se amesteca cu mixerul pana se omognizeaza.



Este
un desert sanatos, plin de fibre si vitamine. Gustul special adaugat de fulgi
sau tarate este pe placul bebeilor.






Iaurtel cu fructe proaspete (dupa 5 luni)


1
iaurtel;1 fruct de sezon



Se
zdrobeste fructul, se amesteca cu iaurtelul. Se serveste.






Fructe cu biscuiti (dupa 6 luni)


1
biscuit pentru bebelusi;unul sau mai multe fructe proaspete



Se
rupe biscuitul in bucati si se pune sa se inmoaie in sucul fructelor.



Se
striveste biscuitul imbibat cu sucul de fructe si se amesteca bine, apoi se
serveste.



Daca
se da copiilor mai mari de 3 ani acest desert se poate garnisi cu 2-3 linguri
de nuca pisata si putin rumenita.






PAPANASI FIERTI
de la 6 luni
150 g branza de vaci, 1 ou,
1 lingurita unt, 25 g faina, 30 g zahar,
smantana.
Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga untul, faina si albusul
batut spuma; se amesteca obtinand o pasta care se ia cu lingurita. Se pune la
fiert apa cu sare si cand clocoteste se pun papanasii care se fierb 5-10 min.
(se ridica la suprafata). Se scurg, se pun intr-o forma, se toarna smantana si
se pun in cuptorul incins 5 min.






Pateu
peste 6 luni
3 ficatei de pui se fierb bine in apa cu putina sare si cind sint fierti se
paseaza bine cu furculita. Se adauga un galbenus fiert tare, un cubulet de unt
si o lingura de smintina.



Dupa 1 an se poate adauga si 1/2 ceapa mica data pe
razatoare. Se amesteca foarte bine si se intinde pe piine.






ficatel
de pui cu o ceapa si un morcov, se lasa la racit dupa care se mixeaza ficatelul
cu o lingurita de unt,



2cartofi
de marime medie si 3-4bucati de ficat de pui, se fierb impreuna, dupa care se
scurg de zeama si se dau prin blender cu 120ml lapte, o lingurita de smantana
si o jumatate de lingurita de unt, daca e mai maricel se poate pune si un praf
de sare.






Pireu de dovlecel cu lamaie (dupa 6
luni)

(preparare: 10 min./fierbere: 15 min.)
150 g de dovlecei; 20 g de branza alba (sau 10 g
de iaurt + 10 g de smantana);
1 lingura de suc de lamaie; 1 varf de sare.


Se taie capetele dovleacului. Se spala bine fara a se
indeparta coaja. Se fierbe 15 minute in cuptorul cu microunde. Se pune in
mixer, adaugandu-se sare si sucul de lamaie, apoi se adauga si branza,
amestecand mereu. Se serveste in farfurioara copilului.






File de calcan cu lapte (peste 6 luni)
(
preparare: 40 min./fierbere: 50 min.)



30 g file de calcan; 1/2 ceasca de lapte; 10 g unt; orez fiert.


Adaugati
peste lapte o jumatate de ceasca de apa si puneti pe foc. Cand a inceput sa dea
in clocote, adaugati pestele si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de 5 minute.
Scurgeti pestele, adaugati cateva lingurite de orez fiert si zdrobit bine si
serviti cu putin unt topit.






Mancare de peste cu fasole verde si
frunze de hasmatuchi (dupa 6 luni)
(preparare: 40 min./fierbere: 50 min.)


250 g de fasole verde; 100 ml de lapte; 40 g de peste; o lingurita de faina; 1 galbenus de ou proaspat;1 frunza de hasmatuchi


Se
desface fasolea verde si se spala. Se fierbe 15 minute in putina apa fara sare.
Se adauga pestele si se mai lasa la fiert 4 minute. Se scurge fasolea, apoi se
pune in mixer pentru a obtine o pasta care se aseaza in doua tavi. Se pune apoi
pestele in mixer si se adauga laptele, galbenusul de ou, faina si frunza de hasmatuchi.
Dupa ce se amesteca totul, se pune compozitia in cele doua tavi de fasole verde
si se da la cuptor (180°C la termostat 6).



Peste de aprilie (dupa 6 luni)


40 g de file de peste slab
(carne de morun proaspata,merlan…);
1 dovlecel, 1 morcov mic, o picatura de ulei de masline,
o felie de lamaie


Spalati si curatati legumele, dati-le prin razatoare
pentru a obtine lamele mici.



Puneti legumele pe o foaie de aluminiu, deasupra
legumelor asezati fileul de peste, si bagati foaia de aluminiu in cuptorul
incalzit in prealabil la 250º ( termostat 7-8).



Turnati cateva picaturi de ulei si de lamaie.


Inchideti hartia de aluminiu si lasati-o in cuptor 6-8
minute.


Cand sunt gata, zdrobiti legumele si pestele, si aranjati
preparatul in farfuria bebelusului, dandu-i forma unui peste








Vanata umpluta in stil vegetarian
(incepand cu 6 luni):

o vanata mica , 2 rosii bine coapte ,cateva fire de tarhon proaspat
congelat ,
marar si patrunjel ,un varf de sare


Incalziti mai intai cuptorul la 210°C (termostatul la 7).
Dupa ce ati spalat cu grija vanata si ati intepat-o cu o furculita, coaceti-o
in cuptor timp de 20 de minute. In acest timp, intr-o cratita cu apa clocotita,
puneti rosiile pentru a putea fi decojite de pielite. Decojiti-le si scoateti
miezul. Taiati rosiile in bucatele mici, de forma unor zaruri.Puneti putin ulei
in tigaie. Adaugati rosiile, mararul, patrunjelul si sarea. Lasati sa
clocoteasca 10 minute. Cand vanata s-a copt taiati-o in doua, acoperiti-o cu
aceasta pasta de rosii preparata si presarati deasupra tarhon. Serviti-o!






File de morun proaspat cu anason
(dupa 6 luni)



40 g file de morun proaspat ; jumatate de bulb de anason
(aproximativ 120 g) ;
cateva frunze de busuioc; 1 bucatica de unt de marimea
unei alune



Se spala anasonul, apoi se pune intr-o cratita cu apa
clocotita si se lasa sa fiarba la foc mediu in jur de 30 de minute. Se spala
frunzele de busuioc si se taie foarte marunt cu ajutorul unei foarfeci de
bucatarie (sau cu un cutit foarte ascutit). Dupa ce anasonul a fiert, se
zdrobeste pana devine ca un pireu, apoi se amesteca cu busuiocul. Intr-o tigaie
cu teflon (de care nu se lipeste ceea ce prajesti) se frige pestele. Apoi, se
aranjeaza pestele in farfuria bebelusului, dupa ce, in prealabil, i s-au scos
oasele si a fost farimitat/maruntit. Se adauga pireul de anason si se serveste.





De la 6 luni




1.
Suc de visine



100-150
g visine fara samburi



Se
scot samburii de la visine si se asaza intr-un vas mai adanc si se presara cu
zahar. Se consuma zeama pe care o lasa.



Cand
scurgem fructele de zeama, le presam cu dosul linguritei de peretii
castronului, ca sa obtinem mai mult suc. 2. Suc de rosii



1-2
rosii , 1 lingurita de zahar (optional)



Rosiile
bine coapte, se spala si se scufunda cateva secunde intr-un vas cu apa
clocotita. Se scot, se curata de pielita, se scot samburii si se zdrobesc in
storcator sau in tifon.



3.
Piure din zarzavatul de la supa



Zarzavatul
de la supa (morcov, patrunjel, cartof) se paseaza fierbinte prin sita. Se amesteca
cu lapte sau putina smantana, putin unt si zeama de lamaie. Se poate servi ca
garnitura, sau felul doi.



4.
Piure de cartofi



Piure-ul
de cartofi se poate pregati din cartofi copti in coaja sau fierti (250 g),
lapte (100 g), unt (1/2 lingurita).Cartofii fierbinti se paseaza prin sita sau
se zdrobesc cu furculita si amesteca cu laptele si untul. Se poate adauga si
galbenus de ou sau branza de vaci.



5.
Sos Bechamel



5 g
faina, 5 g unt, 100 g lapte



Se
topeste untul, se pune faina amestecand mereu, fara sa se rumeneasca. Se stinge
cu laptele rece, amestecand continuu cu lingura, sa nu se faca cocoloase.



6.
Supa crema de legume cu lapte



1
litru apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 200 g cartofi, 1/2
lingurita unt, 1 lingurita faina, 150 g lapte, patrunjel verde.



Se
fierb zarzavaturile spalate, curatate si tocate foarte fin, in apa clocotita.
Se paseaza, se adauga sare, se pune din nou la fiert. Separat, se face un sos
alb din 1 lingurita de unt, 1 lingurita de faina, stins cu lapte. Se amesteca
cu supa. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se pune verdeata tocata fin.
Se pot adauga, cand e calduta, cateva picaturi de lamaie.



7.
Supa din verdeturi de primavara



10g
unt, 10 g faina, 10-20 g verdeturi (care se gasesc primavara), cateva felii de
franzeluta. Se spala verdeturile in multe ape, se taie fin si se inabusa in 5 g
unt, 5 minute. Din restul de unt, cu faina, se face un sos alb, se stinge cu 60
g apa sau supa si se fierb 20 minute. Se adauga verdeturile taiate marunt, 1
lingurita smantana si zeama de lamaie.



8.
Ciorba de rosii cu orez



400 g
apa, 250 g rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 1
lingura orez, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite unt, patrunjel verde.



Se
pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa
clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate
legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din
nou la fiert cu orezul. In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou
batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba.
Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste
calda.



9.
Piure de spanac



200 g
spanac, 1 lingurita zahar, 5 g unt, 5 g faina, 100 ml lapte, 5 g orez, sare,
lamaie.



Se
spala spanacul pana apa iese curata, se scot coditele si se lasa sa se scurga.
Se fierbe inabusit in zeama lui sau in bain -marie. Se toaca pe un fund de
lemn. Separat, se face un sos Bechamel din 5 g unt, faina si lapte. Se pune
spanacul in sos, orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba
putin. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Spanacul nu va fi consumat
reancalzit, deoarece este daunator sanatatii!






Bibilica cu
spuma de mere (dupa 6 luni)



Pentru 4 persoane:


4 mere (renete sau
golden-aurii);
400 g de iaurt cu 40% grasime
;
120 g de piept de bibilica
(fiert in prealabil) Curatati merele de
coaja si taiati-le in sferturi, avand grija sa indepartati partile tari din
centrul marului si samburii; presarati pe ele scortisoara si lasati-le sa
fiarba in baie de aburi 10 minute. Zdrobiti-le si amestecati-le cu iaurtul.
Intre timp, indepartati pielea de pe pieptul de bibilica si treceti pieptul de
bibilica prin masina de tocat carne, se pune la fiert. Puneti spuma de mere in farfurie
si presarati-o cu tocatura de carne de bibilica fiarta!
Sus In jos
mirela1974
Maestru forumist
Maestru forumist
mirela1974


Numarul mesajelor : 24041
Data nasterii : 18/03/1974
Data de inscriere : 10/05/2009
Varsta : 50

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 10 Mai - 3:28

eu una dupa sase luni am inceput sa-i introduc mancarea diversificata. la retetele astea cu supa de vita de la cinci luni, mi se pare foarte, foarte repede. mai ales ca se introduc treptat si cate un aliment. sau poate nu stiu eu calumea...
dar la 5 luni , stomacelul unui bebe nu cred ca este format destul incat sa pape chiar orice.
Sus In jos
stroevivi
Moderator
Moderator
stroevivi


Numarul mesajelor : 7369
Data nasterii : 11/09/1984
Data de inscriere : 05/12/2009
Varsta : 39

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 10 Mai - 13:03

eu de la 3 luni juma am inceput diversificarea cu sucuri de legume si fructe
dar am prietene care ii dau mar cu biscuite la 3 luni juma.am vazut cu ochii mei.si nu e una sunt mai multe
fiecare cum stie.eu am facut ce mi-a zis medicul
Sus In jos
bulinuta
Maestru forumist
Maestru forumist
bulinuta


Numarul mesajelor : 11310
Data nasterii : 30/11/1978
Data de inscriere : 07/05/2009
Varsta : 45

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 10 Mai - 19:52

e prima data cand aud ca un medic recomanda inceperea diversificarii la un copil alaptat atat de devreme.Am si eu o vecina care la 4 luni ii dadea copilului ciorba cu paine,si e copilul ala un grasan.......Cand va fi mare si va fi supraponderal nu o sa stie ca e numai vina ei.
Sus In jos
stroevivi
Moderator
Moderator
stroevivi


Numarul mesajelor : 7369
Data nasterii : 11/09/1984
Data de inscriere : 05/12/2009
Varsta : 39

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 10 Mai - 20:28

suntem off topic si ne-o luam
Sus In jos
mirela1974
Maestru forumist
Maestru forumist
mirela1974


Numarul mesajelor : 24041
Data nasterii : 18/03/1974
Data de inscriere : 10/05/2009
Varsta : 50

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 10 Mai - 20:28

asa este. si intr-adevar fiecare face cum crede, dar snt atatea carti acum si reviste, ca sa nu mai vorbim de net...
si peste tot se recomanda diversificarea dupa 5-6 luni. numai care e inconstienta face altfel. sau care traiesc in secolul trecut, ca si mie imi spuneau ca altii manca de la 4 luni fasole...ce?
Sus In jos
Noemi
Administrator
Administrator
Noemi


Numarul mesajelor : 72657
Data nasterii : 08/10/1980
Data de inscriere : 24/04/2009
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 10 Mai - 21:19

ei nu sunteti off topic avand in vedere ca vorbiti de mancarica pt bebei
spor la scris
Sus In jos
http://www.olumeminunata.forumgratuit.ronet
stroevivi
Moderator
Moderator
stroevivi


Numarul mesajelor : 7369
Data nasterii : 11/09/1984
Data de inscriere : 05/12/2009
Varsta : 39

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMar 11 Mai - 16:06

Budina de spanac

Se fierbe spanacul, se amesteca cu 2-3
linguri de smantana, branza sarata rasa, 1 ou (2, depinde de cantitate), sare,
piper si se da la cuptor; e gata cam in 20 de minute si e minunat.

Budinca de dovlecei


Se dau dovelceii (curatati) pe razatoare, (se poate adauga si un cartof ras),
se aduaga cascaval/branza rasa sau branza dulce, putin iaurt sau smantana, 1-2
oua si se da la cuptor cam 30 minute.

Aceiasi varianta o poti face si "dulce" - adaugi 1-2 mere rase,
cativa biscuiti macinati si branza de vaci.

Aceste 2 (3) budinci au mare succes la copilasi mici;
Salata
Se coc 2-3 cartofi ( puteti si la microunde).
Se curata si taie in cubulete mici 1 dovelcel, 1 ardei gras/capia,
ceapa-usturoi verde, ciuperci.... cam orice leguma existenta. Se calesc la foc
mic (ele isi lasa zeama, asa ca nu vor fi prajite, ci mai mult fierte). Se
amesteca aopi cu miezul cartofilor copti maruntit, se poate adauga masline,
marar proaspat. E foarte bun!

Salau

Se fierbe salaul si se dezoseaza cu grija.

Se face un piure de cartofi normal.

Intr-un vas de pune un strat de piure, un strat de salau, feliute de cascaval,
ciuperci si apoi se acopera cu un alt strat de piure. Desupra se pune din nou
cascaval si se da la cuptor. Este delicios.






Chiftelute de dovlecei

Se rad dovleceii, se storc bine, se amesteca cu branza sarata rasa (din cea
tare), se adauga ou, marar, piper si eventual si o lingura de faina ca sa lege
mai bine compozitia, se dau prin faina sau pesmet si se prajesc. Se va mai
aduna apa in compozitie, dar poti sa o scurgi.






dovlecel
gatit asa: intr-un vas termorezistent pui dovleceii curatati de coaja si taiat
rondele, dupa ce am uns vasul cu unt, peste dovlecei rad brinza putin sarata
sau pun cas , deasupra casului, smiontina in care am batut un ou, astfel inct
casul sa fie acoperit de smintina. Vasul il acopar si il bag la cuptor, il scot
din cuptor cind este rumenita compozitia






dovlecei
umpluti: iei dovlecei potriviti de mari, ii tai pe lung, ii scobesti de miez.
Miezul il toci, il amesteci cu carne tocata de pui sau vita si morcovi rasi iar
cu aceasta compozitie umpli corabioarele de dovlecei. Ii pui apoi intr-o tava,
completezi cu sos de rosii (poti sa razi si cascaval peste ei) si ii dai la
cuptor. Dovleceii astia ii poti baga prin blender daca puiul este mic, sau ii
poate servi pur si simplu asa daca e mai maricel.













1.
-un dovlecel cam de 15cm lungime
-un morcov mai mic
-unt
-piept de pui fiert si tocat
-sare, da sau nu, cum vrei tu

Eu am un fel de galetusa din inox cu fundul gaurit pe care o pot pune pe un
suport pe fundul unei oale in care pun apa, pana mai jos de fundul gaurit al
galetusei. Asa le fierb la aburi. Ar fi bine sa ai sau sa poti improviza asa
ceva ca sa conservi cat mai mult din vitaminele si mineralele legumelor care
altfel se distrug prin fierbere si se mai si dizolva in apa.

Tai capetele dovlecelului, cureti si coaja (daca vrei) si il tai rondele.
Rondelele le pui pe fundul gaurit dar nu suprapuse. Peste fiecare pui un
graunte de unt, cam cat 2xboabe de orez. Peste fiecare rondea de dovlecel cu
unt pui cate o rondea de morcov. Deasupra oalei se pune un capac si
"materialul" e gata cam in 30 min (dovlecelul e gata mai repede, dar
morcovul are nevoie de 30 min). Se zdrobeste cu furculita (sau in blender) si
se amesteca cu puiul care a fost fiert separat.

2. -un dovlecel cam de 15cm lungime
-2 lingurite pline cu branza (exista la Carrefour BUKO in cutiuta albastra,
nemteasca si fara adaosuri!)
-unt
-piept de pui fiert si tocat

Cu dovleceii si cu untul se procedeaza la fel ca mai sus. Dupa ce se zdrobesc
se amesteca cu branza si cu puiul






napolitane


1 pachet de foi de napolitane (cam 5 foi )
3 portocale carora le rad coaja si apoi le dau prin masina de tocat carne
zeama de la o lamaie
250 de gr de smochine date tot prin masina de tocat si amestecate cu 200 gr
nuci curatate
2 linguri cacao
200 gr miere
200 gr zahar ,vanilie ,rom
Mierea cu zaharul ,portocala ,coaja de la portocala si zeama de lamaie le pun
pe foc ,la foc mic si cand fierb pun restul ingredientelor ,cacao,smochine si
nuci ,amestec bine inca 30 ,40 de secunde si dau deoparte .Crema asta o pun
intre foi ,apoi pun o greutate peste ele si le dau la rece pentru cateva ore ,o
tai romburi .



Sus In jos
carmensyta
Maestru forumist
Maestru forumist
carmensyta


Numarul mesajelor : 33941
Data nasterii : 08/04/1988
Data de inscriere : 13/06/2009
Varsta : 35

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 12 Mai - 2:25

oo.cate retzete interesante
pe cea cu spanac cred k am sa o fac si eu maine.
Sus In jos
stroevivi
Moderator
Moderator
stroevivi


Numarul mesajelor : 7369
Data nasterii : 11/09/1984
Data de inscriere : 05/12/2009
Varsta : 39

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeMier 12 Mai - 20:14

eu ii dau azi mancarica de dovlecel
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica


Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 43

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 21 Iun - 2:23

Ardei umplut
Ingrediente:
cativa ardei potriviti
150 grame carne tocata
carne de pui
20-30
g orez
1 rosie
1 morcov
1 jumatate de ceapa
marar



Mod de preparare:
Amesteci carnea tocata cu orezul (inmuiat in prealabil), cu ceapa taiata fin
si cu mararul taiat fin. Umpli ardeii cu aceasta compozitie, dai rosiile felii
si le folosesti pentru a pune capac ardeilor.
Ii asezi intr-o cratita, ii acoperi cu apa si ii pui la fiert. In apa pui si
morcov ras pentru a le da gust. Dupa ce scade apa, ramane un sos delicios. Se
servesc cu doua lingurite de smantana.
Sus In jos
stroevivi
Moderator
Moderator
stroevivi


Numarul mesajelor : 7369
Data nasterii : 11/09/1984
Data de inscriere : 05/12/2009
Varsta : 39

RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitimeLun 21 Iun - 15:35

Cosulete cu mandarine si cu crema de
ciocolata alba (dupa 1 an)

(Pentru 4 portii)
4 mandarine
100 g de ciocolata alba ; 60 g de zahar
pudra ; 2 linguri cu apa ; 4 linguri cu
smantana proaspata
Se topeste ciocolata alba pe foc foarte mic, intr-o craticioara cu fund
anti-adeziv (de care nu se lipeste ceea ce se gateste in cratita), cu zaharul
si apa in 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se decupeaza
coaja mandarinelor in asa fel incat sa se obtina mici castronase (ca si cum li
s-ar scoate mandarinelor palaria sau capacul), si avand grija sa nu se
deterioreze feliile de mandarina, se scoate tot fructul din coaja fara a rupe
coaja deloc. Se bate usor smantana proaspata, si se incorporeaza impreuna cu
feliile mandarinelor (taiate in doua) in ciocolata topita. In final, se
tranvazeaza cu grija aceasta crema groasa in cosuletele formate din coaja
mandarinelor. Se serveste rece si proaspat.






bucatele
mititele le pun pe felii de rosii, desupra felii de ardei gras, o bucatica de
unt deasupra, le infasor in staniol si le pun pe gratar Delicios!!! plus marar
tocat si un strop de lamaie cu cartof natur.
pentru pranz ardei sau gogosari umpluti:



Desert (foarte
simplu)



1 an


2 biscuiti patrati; iaurt de fructe; sirop; capsuni; zahar praf


puneti biscuitii in sirop cam 1 minut.


puneti apoi pe o farfurie, ungeti biscuitii cu iaurt de
fructe apoi puneti altul deasupra si ungeti tot asa, deasupra puneti capsuna
taiata in feliute subtiri si presarati un pic de zahar praf pe deasupra.



in caz ca nu aveti capsuna puteti pune altceva de exemplu
piersici din compot sau alte fructe.



pt. copii de 18 luni puteti pune si m&m bomboane.





fierul
il gasim in carne, galbenus de ou, legume uscate, fasole, mazare.





pun apa la fiert si cind da in clocot pun:
cartofi ,morcovi,putin dovlecel si inainte cu 10 min.da a opri focul adaug si
verdeata(patrunjel si marar).Ficatul il fierb separat,cam o jumatate de ora.
Apoi scot toate legumele,le las sa se raceasca,ficatul il pasez cu furculita
,pentru a fi sigura ca nu mai este nici o atisoara .
Dupa ce sau racit legumele, le pun in blender apoi pun si ficatul le amestec,
iar cind sunt gata adaug o lingura de smintina(de la danone pun eu ,degresata)
sau iaurt si gata masa!
Sus In jos
Continut sponsorizat





RETETE PENTRU PICI Empty
MesajSubiect: Re: RETETE PENTRU PICI   RETETE PENTRU PICI Icon_minitime

Sus In jos
 
RETETE PENTRU PICI
Sus 
Pagina 1 din 2Mergi la pagina : 1, 2  Urmatorul
 Subiecte similare
-
» Retete de craciun

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Un forum cu aer de parfum :: totul despre copii-
Mergi direct la: