Un forum cu aer de parfum
|
| | RETETE PENTRU PICI | |
|
+11cami11061988 gabyy karmen lyvya alidascalu dragutza2355 mirela1974 bulinuta Anca. Noemi iulia_vulcan 15 participanți | |
Autor | Mesaj |
---|
iulia_vulcan Oaspete
Numarul mesajelor : 183 Data nasterii : 10/07/1983 Data de inscriere : 27/04/2009 Varsta : 40
| Subiect: RETETE PENTRU PICI Mar 2 Iun - 1:54 | |
| Fetelor eu sunt intr-o mare dilema..nu mai stiu ce sa ii mai fac Rebeccai sa papae la felul 2...sper sa ma ajutati voi...si sa insiruiti ..retete de mancarici pentru ingerasi...ce pregatiti voi...poate gasim ceva si pe net..haideti sa le punem .Pupicei dulci | |
| | | Noemi Administrator
Numarul mesajelor : 72657 Data nasterii : 08/10/1980 Data de inscriere : 24/04/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 3 Iun - 0:13 | |
| iulia eu ii dau la Mario tot ce de ex azi a mancat supica de pui cu galuscute apoi la mami a mai mancat sarmalute | |
| | | iulia_vulcan Oaspete
Numarul mesajelor : 183 Data nasterii : 10/07/1983 Data de inscriere : 27/04/2009 Varsta : 40
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 3 Iun - 0:18 | |
| Paste cu broccoli si sos de branza Timp preparare: cca 30 min Ingrediente: - cca 500g broccoli (desfacut in buchetele si fiert in aburi 5 min) - 300 g paste (fierte conform instructiunilor de pe pachet) - 150 g smantana - 2-3 linguri de mozzarella(rasa pe razatoarea mare) - sare, sare de usturoi Mod de preparare: Se pune smantana intr-o cratita, la foc mediu. Cand ajunge la fierbere, se adauga branza, pastele si broccoli. Se potriveste gustul de sare si usturoi, si... se poate servi. Mod servire: se serveste calda. o sa fac asa ceva sa vad ce iese...si sa vad daca mananca scarnava mea noemi ii mai dau ce gateste mama...orice fel de ciorba..pe care o mananca cu o mare ... E CIORBAREASA...azi a papat de perisoare...dar la felul 2..de fapt ..nush daca il pot numi felul 2...ca ea il papa dupa ce se scoala..pe la un 17...nush ce sa ii mai dau... | |
| | | Noemi Administrator
Numarul mesajelor : 72657 Data nasterii : 08/10/1980 Data de inscriere : 24/04/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 3 Iun - 0:22 | |
| Iulia la mario nu cre ca iar placea,ca nui place nici conopida | |
| | | Anca. Banata
Numarul mesajelor : 12163 Data nasterii : 05/10/1979 Data de inscriere : 06/05/2009 Varsta : 44
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 6 Iun - 1:09 | |
| Iulia eu la felul doi ii fac : pilaf de orez cu carnita sau cu legume, piure de cartofi cu ficat/ peste, ghiveci de legume ( dar musai sa pape carne la ciorba si un ou odata cu iaurtul ca sa-si ia portia de proteine zilnice), dovlegel si peste, macaroane cu branza. alex papa cam asa: 8-9 trezirea - lapte cu cereale/ orez/ biscuiti , 11-12 ciorbita sau felul 2, depinde ce am reusit sa fac 15-16 iaurtul cu ou ( fiert, ochi pe apa sau omleta), sau fructe saubranza cu fructe, combinatii de astea nu asa grele 19-20 - felul doi sau o ciorbita mai deasa 21:30-22 laptele cu cereale. intre mese mai papa cate un biscuit sau daca prinde painea musai sa pape paine goala. | |
| | | Noemi Administrator
Numarul mesajelor : 72657 Data nasterii : 08/10/1980 Data de inscriere : 24/04/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 20 Iun - 14:00 | |
| ooooooo dar papa bine Alexuta a ta | |
| | | Anca. Banata
Numarul mesajelor : 12163 Data nasterii : 05/10/1979 Data de inscriere : 06/05/2009 Varsta : 44
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 20 Iun - 19:46 | |
| Da, are program de masa regulat, nu papa exagerat de mult la o masa , un castronel de ala de bebelusi. ca e mai bine mai multe mese nu incarcate decat trei si sa bage ca dinozaurul o data. | |
| | | bulinuta Maestru forumist
Numarul mesajelor : 11310 Data nasterii : 30/11/1978 Data de inscriere : 07/05/2009 Varsta : 45
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 20 Iun - 20:07 | |
| ,si la adulti la fel | |
| | | Anca. Banata
Numarul mesajelor : 12163 Data nasterii : 05/10/1979 Data de inscriere : 06/05/2009 Varsta : 44
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 20 Iun - 20:23 | |
| Ce bine ar fi sa putem avea 5 mese pe zi. Acum cat suntem acasa am putea dar la serviciu nu stii cum sa te ascunzi pe sub birou sa mananci sa nu se uite sefii urat la tine ca iar ti-e . | |
| | | bulinuta Maestru forumist
Numarul mesajelor : 11310 Data nasterii : 30/11/1978 Data de inscriere : 07/05/2009 Varsta : 45
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 20 Iun - 20:33 | |
| :tgshjf: ,mare dreptate ai........ | |
| | | Noemi Administrator
Numarul mesajelor : 72657 Data nasterii : 08/10/1980 Data de inscriere : 24/04/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mar 7 Iul - 1:35 | |
| - anca2sm a scris:
- Ce bine ar fi sa putem avea 5 mese pe zi. Acum cat suntem acasa am putea dar la serviciu nu stii cum sa te ascunzi pe sub birou sa mananci sa nu se uite sefii urat la tine ca iar ti-e .
:ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: :ujrtv: ce tare ai fost anca :ujrtv: :ujrtv: | |
| | | Anca. Banata
Numarul mesajelor : 12163 Data nasterii : 05/10/1979 Data de inscriere : 06/05/2009 Varsta : 44
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mar 7 Iul - 2:53 | |
| CAnd esti angajat la patron cam asa e Noemi, ar trebui si in pauza de masa sa lucrezi :,vft: . | |
| | | mirela1974 Maestru forumist
Numarul mesajelor : 24041 Data nasterii : 18/03/1974 Data de inscriere : 10/05/2009 Varsta : 50
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 8 Iul - 7:59 | |
| pentru david am facut azi somon cu dovlecel si morcov.
am curatat dovlecelul de coaja si de samburi bine si morocvul de coaja si i-am dat pe razatoarea mare. am puspe o folie de aluminiu dovleacul si morcovul ras, deasupra somonul , am picurat cativa stropi de ulei de masline si peste o felie de lamaie. am facut un pachetel inchis bine si l-am pus la cuptor 10-20 de minute. apoi l-am pasirat bine cu mixerul si l-am lasat sa se mai raceasca. si a papat bine. | |
| | | dragutza2355 Forumist senior
Numarul mesajelor : 1231 Data nasterii : 25/04/1984 Data de inscriere : 17/06/2009 Varsta : 39
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 8 Iul - 15:04 | |
| sara papa cam ce pap la pranz . fetelor de cand a venit caldura asa patiti si voi nu mai au copii de ca a mea abia mananca | |
| | | bulinuta Maestru forumist
Numarul mesajelor : 11310 Data nasterii : 30/11/1978 Data de inscriere : 07/05/2009 Varsta : 45
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 8 Iul - 16:28 | |
| offfff,Raluca,tocmai zilele trecute ma plangeam de acelasi lucru :udfs: Mirela,o merge si pangasiusul facut asa?(ca de asta am acum in casa).Cred ca o sa incerc maine.... | |
| | | Anca. Banata
Numarul mesajelor : 12163 Data nasterii : 05/10/1979 Data de inscriere : 06/05/2009 Varsta : 44
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Joi 9 Iul - 0:15 | |
| Mirela merge si pangasius, nu are oase deloc , alex o perioada numai de ala a mancat, numai ca am citit tare multe lucruri rele despre el si nu i-am mai dat, acum luam peste alb De cand e cald si alex papa cam rau dar incerc sa fie cat mai multe lichide , iaurturi, fructe, legume. Azi i-am facut conopida cu ou. ( am fiert conopida simpla si apoi am fiert un ou, le-am bagat la blender , am pus si un pic de miez de paine si a devorat tot . Cand s-a trzit iaurtul cu fructe ( banana si visine -facut in casa, i-a ramas la alex un pic in castronel si l-a gabjit tati imediat si dupa aceea mai cauta prin frigider :ujrtv: ). Acum seara i-am facut carnita de pui cu legume si un pic de sos de smantana, sa vedem cum ii place. | |
| | | bulinuta Maestru forumist
Numarul mesajelor : 11310 Data nasterii : 30/11/1978 Data de inscriere : 07/05/2009 Varsta : 45
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Joi 9 Iul - 0:42 | |
| am citit despre pangasius,dar ii mai dau din cand in cand | |
| | | mirela1974 Maestru forumist
Numarul mesajelor : 24041 Data nasterii : 18/03/1974 Data de inscriere : 10/05/2009 Varsta : 50
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Vin 10 Iul - 6:38 | |
| merge normal orice peste mirela, dar am citit urate lucruri despre pangasius si nu risc. david somon si merlucius file manca foarte bine. azi a papat galbenus de ou cu pireut de legume. | |
| | | Anca. Banata
Numarul mesajelor : 12163 Data nasterii : 05/10/1979 Data de inscriere : 06/05/2009 Varsta : 44
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 27 Iul - 17:18 | |
| fetelor mai haideti cu niste retede de mancaruri pentru pitici, eu am ramas in pana de idei. S-a cam saturat de ce ii dau eu, ea ar manca ce mancam noi dar inca nu vreau sa-i dau, mai incolo dupa 3 ani poate. | |
| | | Noemi Administrator
Numarul mesajelor : 72657 Data nasterii : 08/10/1980 Data de inscriere : 24/04/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 15 Aug - 2:19 | |
| ia spunetimi si ce ati citit despre pangasius ca noi numai pangasius mancam | |
| | | alidascalu Forumist senior
Numarul mesajelor : 1227 Data nasterii : 07/03/1981 Data de inscriere : 17/06/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 15 Aug - 19:52 | |
| Si eu ii fac pangasius la cuptor cu legume si il tai bastonase cu rosii morcovel,ardei puse in folie de aluminiu! Al meu copilas e tare mofturos la si mereu trebuie sa fac gustoasa ,colorata si taiata cuburi sau bastonase si sa cu el din farfurie. El adora mancarica de ardei cu vinete. Coc ardeii ,apoi ii curat ii tai cubulete,vinetele decojite le tai cubulete si le sarez putin ,apoi le las la scurs pe servet 30de minute sa nu fie amare. Apoi inabus o ceapa taiat solozisori,adaug ardeii,vinetele lasa sa fiarba putin cu apa sau supica si apoi adaug 2 rosii mari curatae de pielita si taiate cubulete . Las sa scada bine si apoi ii servesc cu gratar de pui sau muschi de vita la cuptor. Este un fel de delicios si satos! | |
| | | bulinuta Maestru forumist
Numarul mesajelor : 11310 Data nasterii : 30/11/1978 Data de inscriere : 07/05/2009 Varsta : 45
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Dum 16 Aug - 0:23 | |
| Un recent semnal de alarmă este cel tras în legătură cu peştele Pangas sau Pangasius (cum e cunoscut în România), introdus nu demult pe piaţă. Într-o foarte scurtă perioadă, acesta a crescut în popularitate în Franţa şi în întreaga Europă. E un peşte foarte accesibil ca preţ (relativ ieftin), se vinde mai ales ca fileuri fără oase şi are o aromă şi textură neutră (blândă). Mulţi l-ar compara cu codul. Deşi unii oameni îl găsesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut. Site-ul www.dietmindspirit.org dezvăluie faptul că Pangasius au un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii (arsenic, deşeuri / dejecţii chimice etc.). Şi asta deoarece sunt cultivaţi “industrial” în Vietnam, de-a lungul râului Mekong - unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, industriile dezvoltate de-a lungul râului aruncând substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el. O veritabilă “bombă” biologicăGradul mare de poluare al râului e unul din motivele pentru care Pangasius nu este un peşte ecologic. Mai degrabă, poate fi considerat un experiment genetic şi o "bombă" biologică. Mai nou, pentru că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din lume, ei nu sunt doar hrăniţi cu un amestec adus din Peru, ci deseori injectaţi (femelele Pangasius), cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, vietnamezii constatând că peştii Pangasius cresc cu “viteza luminii”, mai exact de patru ori mai repede decât în mod natural, iar carnea lor devine mai "pufoasă”. Un alt site, pourunmondedurable.blogspot.com, explică şi cum s-a ajuns la “amestecul” geneticii în creşterea peştilor din râurile vietnameze. Reproducerea Pangasius este dificilă în libertate (femelele având de urcat până la izvoarele râului pentru a-şi depune icrele). Cursa pentru viaţă fiind una destul de dură, puţine dintre ele ajung la izvoare, motiv pentru care perpetuarea speciei e limitată. Pornind de la datele de mai sus, un cercetător a descoperit că injectarea în femelele Pangasius a unor hormoni ce provin din urina femeilor însărcinate face adevărate minuni, paşii următori venind de la sine. | |
| | | mirela1974 Maestru forumist
Numarul mesajelor : 24041 Data nasterii : 18/03/1974 Data de inscriere : 10/05/2009 Varsta : 50
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 24 Aug - 7:44 | |
| - anca2sm a scris:
- fetelor mai haideti cu niste retede de mancaruri pentru pitici, eu am ramas in pana de idei. S-a cam saturat de ce ii dau eu, ea ar manca ce mancam noi dar inca nu vreau sa-i dau, mai incolo dupa 3 ani poate.
eu deocamdata nu-i dau de toate asa ca ce idei sa-ti dau, dar am ceva carti cu retete pe comp daca vrei. poate iti iei idei de acolo. :jjjj: | |
| | | Anca. Banata
Numarul mesajelor : 12163 Data nasterii : 05/10/1979 Data de inscriere : 06/05/2009 Varsta : 44
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Dum 30 Aug - 0:53 | |
| am avut cartile alea electronice dar mi s-au parut cam ciudate combinatiile, adica eu nu asa manca asa ceva.M-am gandit ca aveti niste retete mai pamantene :kj: | |
| | | alidascalu Forumist senior
Numarul mesajelor : 1227 Data nasterii : 07/03/1981 Data de inscriere : 17/06/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Dum 30 Aug - 17:48 | |
| Pai ta e aproape de varsta lui Alex al meu si mananca ce mancam si noi la masa ,nu face mofturi si incerc sa cat mai sanatos ,nu pun sare decat putin,nu fac prajeli,nu pun piper si poate manca orice.Dimineata papa paine cu unt si dulceata,sau 2 felii de cascaval cu paine ,sau o cana de lapte cu cereale ,sau branza de vaci cu mar,la ora 10 mananca un fruct,apoi la amiaza mananca cu noi la masa ciorbita de pui,vita,supa de rosii,supa cu galuste,ciorba cu perisoare,depinde daca ciorba e cu carne la felul doi papa cartofi piure cu salata ,sau mancarica de legume sau paste cu sos,etc. La ora 16 mananca iar un fruct si seara ,peste la cuptor,sau paste cu bramza,sau cum i-am facut ieri mamaliga cu branza si sunca,sau o pulpa de pui la gratar cu salata,sau snitele de pui ,erc. Acum vara ai o gramada de posibilitati. Eu ii d-au si un ou fiert moale dimneata la 2 zile sau cateodata seara si apoi o cana de lapte ! La mine lapte ,branza ,cascavalul,untul nu lipseste de la masa zilnic,ca el nu prea absoarbe calciu, si ii fac Vitamina D injectabila in lunile cu R,apoi 2 fructe pe zi e musai , cereale papa uscate cate o jumate de canita,apoi carnea zilnic,paine cam 3 felii pe zi,mai roade el asa cate un morcov ,un castravete,ii plac salatele foarte mult la care folosim putina sare si putin ulei de masline,in special cea de vinete. Asa ca spor la gatit Anca ! :tdnn: :cba: :hgff: | |
| | | lyvya Forumist senior
Numarul mesajelor : 2116 Data nasterii : 11/12/1977 Data de inscriere : 21/08/2009 Varsta : 46
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 31 Aug - 21:07 | |
| Brandada de peste (dupa 5 luni) 1 cartof mare ; 20 g file de merlan ; 30 ml de lapte semismantanit ; putin pesmet pisat fin ; 1 bucatica de unt de marimea unei alune Se fierbe cartoful taiat in bucati intr-o cratita cu apa aproximativ 15 minute. Intr-o alta cratita se fierbe pestele in apa cu diverse mirodenii in jur de 10 minute. Se zdrobeste cartoful pana se obtine un pireu si se adauga laptele. Se pune jumatate din pireul obtinut intr-un recipient uns cu unt, se adauga un strat de peste si se acopera cu restul de pireu si cu pesmet. Se la cuptor si se tine pana se rumeneste usor, apoi se serveste | |
| | | alidascalu Forumist senior
Numarul mesajelor : 1227 Data nasterii : 07/03/1981 Data de inscriere : 17/06/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 31 Aug - 22:12 | |
| Interesanta reteta ta,multumim,am asa o fac ! | |
| | | lyvya Forumist senior
Numarul mesajelor : 2116 Data nasterii : 11/12/1977 Data de inscriere : 21/08/2009 Varsta : 46
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mar 1 Sept - 1:20 | |
| Mancare gratinata de dovleac (dupa 9 luni)
100 g de dovleac ; o jumatate de ceapa dulce; 1 cartof; 10 g de parmezan ; putina branza gen svaiter rasa putina sare; putina nucsoara (facultativ); o bucatica de unt de marimea unei alune
Se curata legumele (dovleac, ceapa si cartof), se taie in bucati si se pun intr-o cratita cu apa sarata. Se lasa sa fiarba pana dau in clocot, apoi se lasa sa clocoteasca 20 de minute (legumele pot fi fierte si la abur in jur de 30 de minute). Dupa ce au fiert, legumele se scurg si se zdrobesc pana se obtine un pireu. Se amesteca cu untul, nucsoara si parmezanul. Se pune totul intr-un vas, se presara branza tip svaiter rasa si se baga in cuptor sa se rumeneasca. Se serveste avand grija sa nu fie prea fierbinte. | |
| | | karmen Forumist senior
Numarul mesajelor : 1143 Data nasterii : 06/06/1982 Data de inscriere : 03/06/2009 Varsta : 41
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 28 Sept - 21:03 | |
| Eu ii mai dau lui Stefy banana shake . 1 banana,o lingura miere si 150 ml lapte. totul in blender si apoi in sticluta. | |
| | | lyvya Forumist senior
Numarul mesajelor : 2116 Data nasterii : 11/12/1977 Data de inscriere : 21/08/2009 Varsta : 46
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mar 29 Sept - 3:44 | |
| | |
| | | gabyy Forumist senior
Numarul mesajelor : 4101 Data nasterii : 18/04/1980 Data de inscriere : 02/05/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 30 Sept - 3:26 | |
| - anca2sm a scris:
- fetelor mai haideti cu niste retede de mancaruri pentru pitici, eu am ramas in pana de idei. S-a cam saturat de ce ii dau eu, ea ar manca ce mancam noi dar inca nu vreau sa-i dau, mai incolo dupa 3 ani poate.
de ce nu ii dai ce mancati si voi? e destul de maricica...eu de la 1 an si jumatate , nici ca i=am mai gatit separat...tot la noi in farfurie *tragea*...asa ca am redus sarea, prajeala din meniu si am inceput sa fac sa poata manca si ea....ma refer la gatita...si ce mai manca ea pt varsta ei. | |
| | | bulinuta Maestru forumist
Numarul mesajelor : 11310 Data nasterii : 30/11/1978 Data de inscriere : 07/05/2009 Varsta : 45
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 30 Sept - 4:41 | |
| si Catalina gusta din tot ce mancam si noi,tot asa mai reduc condimentele,dar inca mai separat pentru ea | |
| | | Noemi Administrator
Numarul mesajelor : 72657 Data nasterii : 08/10/1980 Data de inscriere : 24/04/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 23 Noi - 5:52 | |
| - bulinuta a scris:
- Un recent semnal de alarmă este cel tras în legătură cu peştele Pangas sau Pangasius (cum e cunoscut în România), introdus nu demult pe piaţă. Într-o foarte scurtă perioadă, acesta a crescut în popularitate în Franţa şi în întreaga Europă. E un peşte foarte accesibil ca preţ (relativ ieftin), se vinde mai ales ca fileuri fără oase şi are o aromă şi textură neutră (blândă). Mulţi l-ar compara cu codul.
Deşi unii oameni îl găsesc gustos, de fapt, ceva este extrem de neplăcut. Site-ul www.dietmindspirit.org dezvăluie faptul că Pangasius au un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii (arsenic, deşeuri / dejecţii chimice etc.). Şi asta deoarece sunt cultivaţi “industrial” în Vietnam, de-a lungul râului Mekong - unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, industriile dezvoltate de-a lungul râului aruncând substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el. O veritabilă “bombă” biologică Gradul mare de poluare al râului e unul din motivele pentru care Pangasius nu este un peşte ecologic. Mai degrabă, poate fi considerat un experiment genetic şi o "bombă" biologică. Mai nou, pentru că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din lume, ei nu sunt doar hrăniţi cu un amestec adus din Peru, ci deseori injectaţi (femelele Pangasius), cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, vietnamezii constatând că peştii Pangasius cresc cu “viteza luminii”, mai exact de patru ori mai repede decât în mod natural, iar carnea lor devine mai "pufoasă”. Un alt site, pourunmondedurable.blogspot.com, explică şi cum s-a ajuns la “amestecul” geneticii în creşterea peştilor din râurile vietnameze. Reproducerea Pangasius este dificilă în libertate (femelele având de urcat până la izvoarele râului pentru a-şi depune icrele). Cursa pentru viaţă fiind una destul de dură, puţine dintre ele ajung la izvoare, motiv pentru care perpetuarea speciei e limitată. Pornind de la datele de mai sus, un cercetător a descoperit că injectarea în femelele Pangasius a unor hormoni ce provin din urina femeilor însărcinate face adevărate minuni, paşii următori venind de la sine. Doamne nu stiam si noi am mancat cam des Pangasius Multumim Mirela | |
| | | cami11061988 Banata
Numarul mesajelor : 11842 Data nasterii : 11/06/1988 Data de inscriere : 22/06/2009 Varsta : 35
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 14 Apr - 20:15 | |
| fetelor eu ce sa ii mai dau lui vladut,voi ce le mai dadeati la ai vostri dupa ce au implinit un an,ca nici nu mai stiu ce mai are voie de acuma si ce nu. | |
| | | bulinuta Maestru forumist
Numarul mesajelor : 11310 Data nasterii : 30/11/1978 Data de inscriere : 07/05/2009 Varsta : 45
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 1 Mai - 5:27 | |
| revin cu problema asta:ce mai mananca copiii vostri la felul 2?Catalina a avut probleme cu burtica,si o saptamana am tinut-o numai pe orez.Dupa ce si-a revenit nu mai vrea sa manance altceva,imi cere toata ziua "piaf",si chiar mananca daca ii dau.Azi i-am facut peste cu legume la cuptor si a mancat doar legumele,apoi mi-a cerut "piaf".I-am pasat pestele si l-am amestecat cu pilaful,si asa a mancat.Dar maine chiar ce sa-i mai dau | |
| | | mirela1974 Maestru forumist
Numarul mesajelor : 24041 Data nasterii : 18/03/1974 Data de inscriere : 10/05/2009 Varsta : 50
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 1 Mai - 6:57 | |
| mai combina cateva zile cu pilaf, cand cu pui, cand cu morcovi si ardei rosii etc. cred ca se satura ea pana la urma. cami, dupa un an din cate stiu eu nu are voie fasole veche, varza, in general mancarurile mai grele care nu se digera repede. eu la felul doi ii dau asa, pui, ficatel, vita, peste,ou combinat totdeauna cu legume. cartofi, brocoli,conopida,dovlecel sau zucchini,spanac-care nu ne prea place-,morcovi,albituri,etc. eu si ciuperci i-am dat deja cu orez cate putin. | |
| | | cami11061988 Banata
Numarul mesajelor : 11842 Data nasterii : 11/06/1988 Data de inscriere : 22/06/2009 Varsta : 35
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 1 Mai - 16:48 | |
| mirela cam ii dau ot ce scrii tu mai putin ciuperci i-am dat doar asa sa guste.ma sa-i fac maine niste sarmalutze de pui in foi de spanac | |
| | | mirela1974 Maestru forumist
Numarul mesajelor : 24041 Data nasterii : 18/03/1974 Data de inscriere : 10/05/2009 Varsta : 50
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Sam 1 Mai - 17:13 | |
| pai mai multe deocamdata ce putem sa le dam. am la retete o gramada, dar cam tot asa dunt si alea. doar ca sunt la cuptor sau mancarica deocamdata prefer sa-i fac gratar sau pe aburi si fara condimente | |
| | | stroevivi Moderator
Numarul mesajelor : 7369 Data nasterii : 11/09/1984 Data de inscriere : 05/12/2009 Varsta : 39
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Dum 9 Mai - 21:37 | |
| SUPA DE VITA CU OREZ (de la 5 luni) 150 gr carne manzat ; 1 morcov; 1/ 2 telina; 1 ceapa; 2 linguri orez ; 1 legatura patrunjel verde Carnea se taie cubulete si se fierbe, impreuna cu legumele si orezul (mai intai se fierbe bine carnea). Se toaca marunt patrunjelul si se pune in supa. Supa de mere cu smantana -6 mere;-2 linguri faina;-100 ml lapte;-100 ml smantana;-2 linguri zahar;-2 l apaMod de preparare Spala bine merele si taie-le in felii subtiri. Pune-le apoi la fiert in apa. Cand merele s-au inmuiat, adauga faina dizolvata in lapte si amesteca bine. Lasa oala la foc potrivit, ca sa fiarba usor, cam zece minute. Adauga zaharul si smantana si mai lasa cateva minute la foc mic. Faina se poate inlocui cu un galbenus batut cu smantana si diluat cu supa.Mod de servire: Se serveste calda. SUPA CREMA CU DE TOATEPun la fiert morcovii.Cand sunt aproape gata pun ardei,dovlecel,telina,conopida,sfecla rosie si cartofii.Fierb toate bine.Le mixez si le mai pun la fiert adaugand verdeturile.La sfarsit iau de pe fac pun un ou batut cu 2 linguri smantana.E delicioasa servita cu crutoane. Piure de sfecla (de la 5 luni) 1 sfecla mijlocie 1 cartof 1 felie de carne pui (cat o lingura) 2 linguri gris 1 lingura ulei floarea soarelui putina sare, chimen dupa gust Se fierbe sfecla, cartoful si carnea de pasare cu sarea si chimenul. In ultimele 5-10 minute de fierbere se adauga grisul si se fierb impreuna. Dupa fierbere se adauga uleiul si se face piureu cu mixerul.
Piure simplu si gustos (de la cinci luni) 2-3 cartofi mijlocii; o felie (cat o lingura) de carne pasare; 100 ml suc de rosii; putina sare si o frunza de telina; o lingura ulei floarea soarelui Se fierbe cartoful si carnea cu sare si frunza de telina. Se scurge apa, se adauga sucul de rosii si uleiul si se face un piureu cu mixerul. Brandada de peste (dupa 5 luni)1 cartof mare ; 20 g file de merlan ; 30 ml de lapte semismantanit ; putin pesmet pisat fin ; 1 bucatica de unt de marimea unei alune Se fierbe cartoful taiat in bucati intr-o cratita cu apa aproximativ 15 minute. Intr-o alta cratita se fierbe pestele in apa cu diverse mirodenii in jur de 10 minute. Se zdrobeste cartoful pana se obtine un pireu si se adauga laptele. Se pune jumatate din pireul obtinut intr-un recipient uns cu unt, se adauga un strat de peste si se acopera cu restul de pireu si cu pesmet. Se la cuptor si se tine pana se rumeneste usor, apoi se serveste.DESERT1-2 mere; 1 para ; (sau 1 piersici); (sau 1 banana); (sau cateva prune); 1-2 linguri de fulgi de ovaz; (sau fulgi de griu); (sau tarate de griu)(sau tarate de ovaz)Fructele se dau prin razatoare, fulgii sau taratele se lasa la inmuiat in putina apa apoi se amesteca cu mixerul pana se omognizeaza.Este un desert sanatos, plin de fibre si vitamine. Gustul special adaugat de fulgi sau tarate este pe placul bebeilor. Iaurtel cu fructe proaspete (dupa 5 luni) 1 iaurtel;1 fruct de sezon Se zdrobeste fructul, se amesteca cu iaurtelul. Se serveste. Fructe cu biscuiti (dupa 6 luni) 1 biscuit pentru bebelusi;unul sau mai multe fructe proaspete Se rupe biscuitul in bucati si se pune sa se inmoaie in sucul fructelor. Se striveste biscuitul imbibat cu sucul de fructe si se amesteca bine, apoi se serveste.Daca se copiilor mai mari de 3 ani acest desert se poate garnisi cu 2-3 linguri de nuca pisata si putin rumenita. PAPANASI FIERTI de la 6 luni 150 g branza de vaci, 1 ou, 1 lingurita unt, 25 g faina, 30 g zahar, smantana. Se freaca bine branza de vaci cu galbenusul, se adauga untul, faina si albusul batut ; se amesteca obtinand o pasta care se ia cu lingurita. Se pune la fiert apa cu sare si cand clocoteste se pun papanasii care se fierb 5-10 min. (se ridica la suprafata). Se scurg, se pun intr-o forma, se smantana si se pun in cuptorul incins 5 min. Pateu peste 6 luni 3 ficatei de pui se fierb bine in apa cu putina sare si cind sint fierti se paseaza bine cu furculita. Se adauga un galbenus fiert tare, un cubulet de unt si o lingura de smintina.Dupa 1 an se poate adauga si 1/2 ceapa mica data pe razatoare. Se amesteca foarte bine si se intinde pe piine. ficatel de pui cu o ceapa si un morcov, se lasa la racit dupa care se mixeaza ficatelul cu o lingurita de unt,2cartofi de marime medie si 3-4bucati de ficat de pui, se fierb impreuna, dupa care se scurg de zeama si se dau prin blender cu 120ml lapte, o lingurita de smantana si o jumatate de lingurita de unt, daca e mai maricel se poate pune si un praf de sare.
Pireu de dovlecel cu lamaie (dupa 6 luni) (preparare: 10 min./fierbere: 15 min.) 150 g de dovlecei; 20 g de branza alba (sau 10 g de iaurt + 10 g de smantana); 1 lingura de suc de lamaie; 1 varf de sare. Se taie capetele dovleacului. Se spala bine fara a se indeparta coaja. Se fierbe 15 minute in cuptorul cu microunde. Se pune in mixer, adaugandu-se sare si sucul de lamaie, apoi se adauga si branza, amestecand mereu. Se serveste in farfurioara copilului. File de calcan cu lapte (peste 6 luni) (preparare: 40 min./fierbere: 50 min.)30 g file de calcan; 1/2 ceasca de lapte; 10 g unt; orez fiert.Adaugati peste lapte o jumatate de ceasca de apa si puneti pe foc. Cand a inceput sa dea in clocote, adaugati pestele si lasati-l sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Scurgeti pestele, adaugati cateva lingurite de orez fiert si zdrobit bine si serviti cu putin unt topit. Mancare de peste cu fasole verde si frunze de hasmatuchi (dupa 6 luni) (preparare: 40 min./fierbere: 50 min.)250 g de fasole verde; 100 ml de lapte; 40 g de peste; o lingurita de faina; 1 galbenus de ou proaspat;1 frunza de hasmatuchiSe desface fasolea verde si se spala. Se fierbe 15 minute in putina apa fara sare. Se adauga pestele si se mai lasa la fiert 4 minute. Se scurge fasolea, apoi se pune in mixer pentru a obtine o pasta care se aseaza in doua tavi. Se pune apoi pestele in mixer si se adauga laptele, galbenusul de ou, faina si frunza de hasmatuchi. Dupa ce se amesteca totul, se pune compozitia in cele doua tavi de fasole verde si se la cuptor (180°C la termostat 6).Peste de aprilie (dupa 6 luni)40 g de file de peste slab (carne de morun proaspata,merlan…); 1 dovlecel, 1 morcov mic, o picatura de ulei de masline, o felie de lamaieSpalati si curatati legumele, dati-le prin razatoare pentru a obtine lamele mici.Puneti legumele pe o foaie de aluminiu, deasupra legumelor asezati fileul de peste, si bagati foaia de aluminiu in cuptorul incalzit in prealabil la 250º ( termostat 7-8).Turnati cateva picaturi de ulei si de lamaie.Inchideti hartia de aluminiu si lasati-o in cuptor 6-8 minute.Cand sunt gata, zdrobiti legumele si pestele, si aranjati preparatul in farfuria bebelusului, dandu-i forma unui peste Vanata umpluta in stil vegetarian (incepand cu 6 luni): o vanata mica , 2 rosii bine coapte ,cateva fire de tarhon proaspat congelat ,marar si patrunjel ,un varf de sare Incalziti mai intai cuptorul la 210°C (termostatul la 7). Dupa ce ati spalat cu grija vanata si ati intepat-o cu o furculita, coaceti-o in cuptor timp de 20 de minute. In acest timp, intr-o cratita cu apa clocotita, puneti rosiile pentru a putea fi decojite de pielite. Decojiti-le si scoateti miezul. Taiati rosiile in bucatele mici, de forma unor zaruri.Puneti putin ulei in tigaie. Adaugati rosiile, mararul, patrunjelul si sarea. Lasati sa clocoteasca 10 minute. Cand vanata s-a copt taiati-o in doua, acoperiti-o cu aceasta pasta de rosii preparata si presarati deasupra tarhon. Serviti-o! File de morun proaspat cu anason (dupa 6 luni)40 g file de morun proaspat ; jumatate de bulb de anason (aproximativ 120 g) ; cateva frunze de busuioc; 1 bucatica de unt de marimea unei alune Se spala anasonul, apoi se pune intr-o cratita cu apa clocotita si se lasa sa fiarba la foc mediu in jur de 30 de minute. Se spala frunzele de busuioc si se taie foarte marunt cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie (sau cu un cutit foarte ascutit). Dupa ce anasonul a fiert, se zdrobeste pana devine ca un pireu, apoi se amesteca cu busuiocul. Intr-o tigaie cu teflon (de care nu se lipeste ceea ce prajesti) se frige pestele. Apoi, se aranjeaza pestele in farfuria bebelusului, dupa ce, in prealabil, i s-au scos oasele si a fost farimitat/maruntit. Se adauga pireul de anason si se serveste. De la 6 luni1. Suc de visine100-150 g visine fara samburiSe scot samburii de la visine si se asaza intr-un vas mai adanc si se presara cu zahar. Se consuma zeama pe care o lasa.Cand scurgem fructele de zeama, le presam cu dosul linguritei de peretii castronului, ca sa obtinem mai mult suc. 2. Suc de rosii1-2 rosii , 1 lingurita de zahar (optional)Rosiile bine coapte, se spala si se scufunda cateva secunde intr-un vas cu apa clocotita. Se scot, se curata de pielita, se scot samburii si se zdrobesc in storcator sau in tifon. 3. Piure din zarzavatul de la supaZarzavatul de la supa (morcov, patrunjel, cartof) se paseaza fierbinte prin sita. Se amesteca cu lapte sau putina smantana, putin unt si zeama de lamaie. Se poate servi ca garnitura, sau felul doi.4. Piure de cartofiPiure-ul de cartofi se poate pregati din cartofi copti in coaja sau fierti (250 g), lapte (100 g), unt (1/2 lingurita).Cartofii fierbinti se paseaza prin sita sau se zdrobesc cu furculita si amesteca cu laptele si untul. Se poate adauga si galbenus de ou sau branza de vaci.5. Sos Bechamel5 g faina, 5 g unt, 100 g lapteSe topeste untul, se pune faina amestecand mereu, fara sa se rumeneasca. Se stinge cu laptele rece, amestecand continuu cu lingura, sa nu se faca cocoloase.6. Supa crema de legume cu lapte1 litru apa, 1 morcov, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 200 g cartofi, 1/2 lingurita unt, 1 lingurita faina, 150 g lapte, patrunjel verde.Se fierb zarzavaturile spalate, curatate si tocate foarte fin, in apa clocotita. Se paseaza, se adauga sare, se pune din nou la fiert. Separat, se face un sos alb din 1 lingurita de unt, 1 lingurita de faina, stins cu lapte. Se amesteca cu supa. Se lasa sa mai dea 2-3 clocote impreuna. Se pune verdeata tocata fin. Se pot adauga, cand e calduta, cateva picaturi de lamaie.7. Supa din verdeturi de primavara10g unt, 10 g faina, 10-20 g verdeturi (care se gasesc primavara), cateva felii de franzeluta. Se spala verdeturile in multe ape, se taie fin si se inabusa in 5 g unt, 5 minute. Din restul de unt, cu faina, se face un sos alb, se stinge cu 60 g apa sau supa si se fierb 20 minute. Se adauga verdeturile taiate marunt, 1 lingurita smantana si zeama de lamaie.8. Ciorba de rosii cu orez400 g apa, 250 g rosii, 1 ceapa, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ardei gras, 1 lingura orez, 1 ou, 1 lingura faina, 2 lingurite unt, patrunjel verde.Se pune apa la fiert; cand clocoteste se adauga legumele bine spalate. Se lasa sa clocoteasca pana sunt aproape fierte, apoi se pun rosiile taiate. Cand toate legumele sunt fierte se strecoara zeama si zarzavatul se paseaza. Se pune din nou la fiert cu orezul. In loc de orez se pot pune zdrente facute dintr-un ou batut cu faina, pana se face ca o smantana groasa. Se pun cand fierbe ciorba. Dupa ce totul este fiert se pune patrunjelul tocat marunt si untul. Se serveste calda.9. Piure de spanac200 g spanac, 1 lingurita zahar, 5 g unt, 5 g faina, 100 ml lapte, 5 g orez, sare, lamaie.Se spala spanacul pana apa iese curata, se scot coditele si se lasa sa se scurga. Se fierbe inabusit in zeama lui sau in bain -marie. Se toaca pe un fund de lemn. Separat, se face un sos Bechamel din 5 g unt, faina si lapte. Se pune spanacul in sos, orezul care a fost fiert separat, si se lasa sa mai fiarba putin. Se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie. Spanacul nu va fi consumat reancalzit, deoarece este daunator sanatatii! Bibilica cu de mere (dupa 6 luni)Pentru 4 persoane:4 mere (renete sau golden-aurii); 400 g de iaurt cu 40% grasime ; 120 g de piept de bibilica (fiert in prealabil) Curatati merele de coaja si taiati-le in sferturi, avand grija sa indepartati partile tari din centrul marului si samburii; presarati pe ele scortisoara si lasati-le sa fiarba in de aburi 10 minute. Zdrobiti-le si amestecati-le cu iaurtul. Intre timp, indepartati pielea de pe pieptul de bibilica si treceti pieptul de bibilica prin de tocat carne, se pune la fiert. Puneti de mere in farfurie si presarati-o cu tocatura de carne de bibilica fiarta! | |
| | | mirela1974 Maestru forumist
Numarul mesajelor : 24041 Data nasterii : 18/03/1974 Data de inscriere : 10/05/2009 Varsta : 50
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 10 Mai - 3:28 | |
| eu una dupa sase luni am inceput sa-i introduc mancarea diversificata. la retetele astea cu supa de vita de la cinci luni, mi se pare foarte, foarte repede. mai ales ca se introduc treptat si cate un aliment. sau poate eu calumea... dar la 5 luni , stomacelul unui bebe ca este format destul incat sa pape chiar orice. | |
| | | stroevivi Moderator
Numarul mesajelor : 7369 Data nasterii : 11/09/1984 Data de inscriere : 05/12/2009 Varsta : 39
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 10 Mai - 13:03 | |
| eu de la 3 luni juma am inceput diversificarea cu sucuri de legume si fructe dar am prietene care ii dau mar cu biscuite la 3 luni juma.am vazut cu ochii mei.si nu e una sunt mai multe fiecare cum stie.eu am facut ce mi-a zis medicul | |
| | | bulinuta Maestru forumist
Numarul mesajelor : 11310 Data nasterii : 30/11/1978 Data de inscriere : 07/05/2009 Varsta : 45
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 10 Mai - 19:52 | |
| e prima data cand aud ca un medic recomanda inceperea diversificarii la un copil alaptat atat de devreme.Am o vecina care la 4 luni ii dadea copilului ciorba cu paine,si e copilul ala un grasan.......Cand va fi mare si va fi supraponderal nu o sa stie ca e numai vina ei. | |
| | | stroevivi Moderator
Numarul mesajelor : 7369 Data nasterii : 11/09/1984 Data de inscriere : 05/12/2009 Varsta : 39
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 10 Mai - 20:28 | |
| suntem si ne-o luam | |
| | | mirela1974 Maestru forumist
Numarul mesajelor : 24041 Data nasterii : 18/03/1974 Data de inscriere : 10/05/2009 Varsta : 50
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 10 Mai - 20:28 | |
| asa este. si intr-adevar fiecare face cum crede, dar snt atatea carti acum si reviste, ca sa nu mai vorbim de net... si peste tot se recomanda diversificarea dupa 5-6 luni. numai care e inconstienta face altfel. sau care traiesc in secolul trecut, ca si mie imi spuneau ca altii manca de la 4 luni fasole... | |
| | | Noemi Administrator
Numarul mesajelor : 72657 Data nasterii : 08/10/1980 Data de inscriere : 24/04/2009 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 10 Mai - 21:19 | |
| ei nu sunteti avand in vedere ca vorbiti de mancarica pt bebei spor la scris | |
| | | stroevivi Moderator
Numarul mesajelor : 7369 Data nasterii : 11/09/1984 Data de inscriere : 05/12/2009 Varsta : 39
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mar 11 Mai - 16:06 | |
| Budina de spanac
Se fierbe spanacul, se amesteca cu 2-3 linguri de smantana, branza sarata rasa, 1 ou (2, depinde de cantitate), sare, piper si se la cuptor; e gata cam in 20 de minute si e minunat.
Budinca de dovlecei
Se dau dovelceii (curatati) pe razatoare, (se poate adauga si un cartof ras), se aduaga cascaval/branza rasa sau branza dulce, putin iaurt sau smantana, 1-2 oua si se la cuptor cam 30 minute.
Aceiasi varianta o poti face si "dulce" - adaugi 1-2 mere rase, cativa biscuiti macinati si branza de vaci.
Aceste 2 (3) budinci au mare succes la copilasi mici; Salata Se coc 2-3 cartofi ( puteti si la microunde). Se curata si taie in cubulete mici 1 dovelcel, 1 ardei gras/capia, ceapa-usturoi verde, ciuperci.... cam orice leguma existenta. Se calesc la foc mic (ele isi lasa zeama, asa ca nu vor fi prajite, ci mai mult fierte). Se amesteca aopi cu miezul cartofilor copti maruntit, se poate adauga masline, marar proaspat. E foarte bun!
Salau Se fierbe salaul si se dezoseaza cu grija.
Se face un piure de cartofi normal.
Intr-un vas de pune un strat de piure, un strat de salau, feliute de cascaval, ciuperci si apoi se acopera cu un alt strat de piure. Desupra se pune din nou cascaval si se la cuptor. Este delicios.
Chiftelute de dovlecei
Se dovleceii, se storc bine, se amesteca cu branza sarata rasa (din cea tare), se adauga ou, marar, piper si eventual si o lingura de faina ca sa lege mai bine compozitia, se dau prin faina sau pesmet si se prajesc. Se va mai aduna apa in compozitie, dar poti sa o scurgi. dovlecel gatit asa: intr-un vas termorezistent pui dovleceii curatati de coaja si taiat rondele, dupa ce am uns vasul cu unt, peste dovlecei brinza putin sarata sau pun cas , deasupra casului, smiontina in care am batut un ou, astfel inct casul sa fie acoperit de smintina. Vasul il acopar si il bag la cuptor, il scot din cuptor cind este rumenita compozitia dovlecei umpluti: iei dovlecei potriviti de mari, ii tai pe lung, ii scobesti de miez. Miezul il toci, il amesteci cu carne tocata de pui sau vita si morcovi rasi iar cu aceasta compozitie umpli corabioarele de dovlecei. Ii pui apoi intr-o tava, completezi cu sos de rosii (poti sa razi si cascaval peste ei) si ii dai la cuptor. Dovleceii astia ii poti baga prin blender daca puiul este mic, sau ii poate servi pur si simplu asa daca e mai maricel. 1. -un dovlecel cam de 15cm lungime -un morcov mai mic -unt -piept de pui fiert si tocat -sare, sau nu, cum vrei tu
Eu am un fel de galetusa din inox cu fundul gaurit pe care o pot pune pe un suport pe fundul unei oale in care pun apa, pana mai jos de fundul gaurit al galetusei. Asa le fierb la aburi. Ar fi bine sa ai sau sa poti improviza asa ceva ca sa conservi cat mai mult din vitaminele si mineralele legumelor care altfel se distrug prin fierbere si se mai si dizolva in apa.
Tai capetele dovlecelului, cureti si coaja (daca vrei) si il tai rondele. Rondelele le pui pe fundul gaurit dar nu suprapuse. Peste fiecare pui un graunte de unt, cam cat 2xboabe de orez. Peste fiecare rondea de dovlecel cu unt pui cate o rondea de morcov. Deasupra oalei se pune un capac si "materialul" e gata cam in 30 min (dovlecelul e gata mai repede, dar morcovul are nevoie de 30 min). Se zdrobeste cu furculita (sau in blender) si se amesteca cu puiul care a fost fiert separat.
2. -un dovlecel cam de 15cm lungime -2 lingurite pline cu branza (exista la Carrefour BUKO in cutiuta albastra, nemteasca si fara adaosuri!) -unt -piept de pui fiert si tocat
Cu dovleceii si cu untul se procedeaza la fel ca mai sus. Dupa ce se zdrobesc se amesteca cu branza si cu puiul napolitane 1 pachet de foi de napolitane (cam 5 foi ) 3 portocale carora le coaja si apoi le dau prin de tocat carne zeama de la o lamaie 250 de gr de smochine date tot prin de tocat si amestecate cu 200 gr nuci curatate 2 linguri cacao 200 gr miere 200 gr zahar ,vanilie ,rom Mierea cu zaharul ,portocala ,coaja de la portocala si zeama de lamaie le pun pe foc ,la foc mic si cand fierb pun restul ingredientelor ,cacao,smochine si nuci ,amestec bine inca 30 ,40 de secunde si dau deoparte .Crema asta o pun intre foi ,apoi pun o greutate peste ele si le dau la rece pentru cateva ore ,o tai romburi .
| |
| | | carmensyta Maestru forumist
Numarul mesajelor : 33941 Data nasterii : 08/04/1988 Data de inscriere : 13/06/2009 Varsta : 35
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 12 Mai - 2:25 | |
| oo.cate retzete interesante pe cea cu spanac cred k am sa o fac maine. | |
| | | stroevivi Moderator
Numarul mesajelor : 7369 Data nasterii : 11/09/1984 Data de inscriere : 05/12/2009 Varsta : 39
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Mier 12 Mai - 20:14 | |
| eu ii dau azi mancarica de dovlecel | |
| | | julica Super Moderator
Numarul mesajelor : 65516 Data nasterii : 21/10/1980 Data de inscriere : 22/03/2010 Varsta : 43
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 21 Iun - 2:23 | |
| Ardei umplut Ingrediente:cativa ardei potriviti 150 grame carne tocata carne de pui 20-30 g orez 1 rosie 1 morcov 1 jumatate de ceapa marar Mod de preparare:Amesteci carnea tocata cu orezul (inmuiat in prealabil), cu ceapa taiata fin si cu mararul taiat fin. Umpli ardeii cu aceasta compozitie, dai rosiile felii si le folosesti pentru a pune capac ardeilor. Ii asezi intr-o cratita, ii acoperi cu apa si ii pui la fiert. In apa pui si morcov ras pentru a le gust. Dupa ce scade apa, ramane un sos delicios. Se servesc cu doua lingurite de smantana. | |
| | | stroevivi Moderator
Numarul mesajelor : 7369 Data nasterii : 11/09/1984 Data de inscriere : 05/12/2009 Varsta : 39
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI Lun 21 Iun - 15:35 | |
| Cosulete cu mandarine si cu crema de ciocolata alba (dupa 1 an) (Pentru 4 portii) 4 mandarine 100 g de ciocolata alba ; 60 g de zahar pudra ; 2 linguri cu apa ; 4 linguri cu smantana proaspata Se topeste ciocolata alba pe foc foarte mic, intr-o craticioara cu fund anti-adeziv (de care nu se lipeste ceea ce se gateste in cratita), cu zaharul si apa in 10 minute. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se decupeaza coaja mandarinelor in asa fel incat sa se obtina mici castronase (ca si cum li s-ar scoate mandarinelor palaria sau capacul), si avand grija sa nu se deterioreze feliile de mandarina, se scoate tot fructul din coaja fara a rupe coaja deloc. Se bate usor smantana proaspata, si se incorporeaza impreuna cu feliile mandarinelor (taiate in doua) in ciocolata topita. In final, se tranvazeaza cu grija aceasta crema groasa in cosuletele formate din coaja mandarinelor. Se serveste rece si proaspat. bucatele mititele le pun pe felii de rosii, desupra felii de ardei gras, o bucatica de unt deasupra, le infasor in staniol si le pun pe gratar Delicios!!! plus marar tocat si un strop de lamaie cu cartof natur. pentru pranz ardei sau gogosari umpluti: Desert (foarte simplu)1 an2 biscuiti patrati; iaurt de fructe; sirop; capsuni; zahar prafpuneti biscuitii in sirop cam 1 minut.puneti apoi pe o farfurie, ungeti biscuitii cu iaurt de fructe apoi puneti altul deasupra si ungeti tot asa, deasupra puneti capsuna taiata in feliute subtiri si presarati un pic de zahar praf pe deasupra.in caz ca nu aveti capsuna puteti pune altceva de exemplu piersici din compot sau alte fructe.pt. copii de 18 luni puteti pune si m&m bomboane. fierul il gasim in carne, galbenus de ou, legume uscate, fasole, mazare.
pun apa la fiert si cind in clocot pun: cartofi ,morcovi,putin dovlecel si inainte cu 10 min. a opri focul adaug si verdeata(patrunjel si marar).Ficatul il fierb separat,cam o jumatate de ora. Apoi scot toate legumele,le las sa se raceasca,ficatul il pasez cu furculita ,pentru a fi sigura ca nu mai este nici o atisoara . Dupa ce sau racit legumele, le pun in blender apoi pun si ficatul le amestec, iar cind sunt gata adaug o lingura de smintina(de la danone pun eu ,degresata) sau iaurt si gata masa! | |
| | | Continut sponsorizat
| Subiect: Re: RETETE PENTRU PICI | |
| |
| | | | RETETE PENTRU PICI | |
|
Subiecte similare | |
|
| Permisiunile acestui forum: | Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
| |
| |
| |
|