Un forum cu aer de parfum
Un forum cu aer de parfum
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Un forum cu aer de parfum


 
AcasaParteneriCăutareÎnregistrareConectare

 

 Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie

In jos 
AutorMesaj
Noemi
Administrator
Administrator
Noemi

Numarul mesajelor : 72657
Data nasterii : 08/10/1980
Data de inscriere : 24/04/2009
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMier 25 Ian - 18:21

Masura, prevazuta de Legea educatiei, este "necesara intrucat Romania are astazi cea mai batrana populatie scolara la debutul invatamantului obligatoriu din Europa si prin ea se urmareste trecerea fireasca de la joaca la invatare", a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"Pactul national pentru educatie si Legea educatiei pun accent pe aducerea copiilor in invatamantul obligatoriu cat mai devreme, la sase ani, ceea ce este un real progres. Anul acesta gestionam situatia in care avem in sistem doua grupe de varsta intr-una: grupa mare, pregatitoare pentru scoala, care cuprinde transa de varsta 5-7 ani, neexistand in vechea lege un sistem unitar. Prima consecinta a acestor masuri este ca peste 20.000 de copii care pe vechea legislatie nu ar fi fost cuprinsi in nicio forma de invatamant se vor regasi printre cei care merg la clasa pregatitoare in 2012. Acesti copii ar fi fost in esec scolar din prima lor zi de scoala pe vechea lege", a explicat ministrul Daniel Funeriu pentru MEDIAFAX.

Inscrierile se vor face conform unui calendar clar stabilit. La fel ca si in anii trecuti, inscrierile oficiale vor incepe in martie. Cum finantarea urmeaza elevul, va exista competitie intre scoli, ceea ce va duce inevitabil la cresterea calitatii.

"Ca si in anii precedenti, fiecare strada din Romania va fi arondata unei scoli. Procedurile de inscriere sunt astfel facute incat, daca parintele isi exprima optiunea pentru scoala la care este arondat, aceasta are obligatia sa inscrie elevul. Daca parintele doreste inscrierea la alta scoala decat scoala de arondare, acest lucru este perfect posibil, iar elevul va fi inscris in limita numarului de locuri disponibile. Daca sunt mai multe optiuni decat locuri disponibile pentru o anumita scoala se vor aplica criterii generale - existenta unui grad de handicap, copii orfani, copii din familii monoparentale, copiii personalului din invatamant sau scolarizarea in acea scoala a fratilor sau surorilor -, precum si, daca este cazul, alte criterii decise de scoala si validate de inspectorat", a completat ministrul Educatiei.

El a tinut sa precizeze ca sunt interzise segregari, teste sau examene, atat la inscrierea la clasa pregatitoare, cat si la inscrierea in clasa I.

"Lucrurile vor fi corect asezate pentru invatamantul in limbile minoritatilor, in scolile respective, in interesul lingvistic si cultural al copilului. Toti copiii la aceasta varsta sunt tratati egal. Prin noile proceduri, informatizate, va garantez ca s-a terminat epoca in care prin pile sau alte avantaje materiale, despre care presa a relatat in trecut, puteai sa ai prioritate la inscrierea copilului la scoala. Nemultumiti vor fi cei care aveau obiceiul spagii, pentru ca acum avem mai multa echitate si transparenta. Sistemul informatic de inscriere nu ia mita! Sa nu uitam ca avem la minister numarul verde anti-spaga 0 800 801 100!", a explicat ministrul Funeriu.
Parintii vor avea atat libertate pentru alegerea scolii, cat si transparenta privind modul de inscriere in clasa pregatitoare.

"Este fundamental sa dam cat mai multa libertate parintilor in alegerea scolilor si sa asiguram transparenta modului de inscriere. Prin procedurile din acest an exact acest lucru il infaptuim: transparenta si o implicare cat mai mare a parintilor asupra viitorului copilului lor. Scolile vor trebui sa intre in competitie pentru elevi, ceea ce este un lucru benefic, ele vor fi obligate sa se deschida mult mai mult catre parinti. Am dat toate dispozitiile pentru ca scoala sa mearga cat mai mult catre parinti", a aratat ministrul Educatiei.

Curriculum nou, adaptat varstei, copiii vor invata jucandu-se
Programele scolare pentru copiii care vor intra la clasa pregatitoare sunt in ultima etapa de finalizare, iar parintii vor fi informati cu multa atentie asupra elementelor de programa importante in momentul inscrierii, care va avea loc, ca in alti ani, in luna martie.

"Pot sa va spun de pe-acum ca in clasa pregatitoare copilul va invata prin metode adecvate varstei tot ceea ce ii este necesar pentru a face fata cu succes clasei I. De exemplu, copiii isi vor dezvolta capacitatea de a comunica, vor stabili sau consolida primele contacte cu lumea numerelor si a literelor, vor invata sa observe mediul inconjurator si sa interactioneze cu ceilalti copii si cu adulti prin jocuri didactice, activitati in echipa, activitati de descoperire, prin desen sau muzica. Nu in ultimul rand, copiii vor beneficia de ore special destinate unei pregatiri fizice armonioase. Invatamantul fiind obligatoriu, copiii vor fi obligati sa merga la cursuri, fiind astfel prevenit abandonul scolar", a adaugat Daniel Funeriu.

In clasa pregatitoare elevii nu vor da niciun fel de testari, cadrul didactic putand insa sa utilizeze modalitati de incurajare si de recompensare specifice varstei.

"In clasa pregatitoare, copilul nu va da niciun test de evaluare si nu va primi nici note si nici calificative. Este posibil ca pe parcursul anului scolar cadrul didactic sa utilizeze modalitati de incurajare si de recompensare specifice varstei, de exemplu buline de diferite culori. Evaluarea copilului se va face la sfarsitul anului scolar sub forma unui raport scris intocmit de invatator. Din acest raport parintii vor putea afla care este gradul dezvoltarii fizice si psiho-intelectuale, a limbajului si a comunicarii, precum si a dezvoltarii capacitatilor de invatare si a atitudinilor fata de invatare ale copilului. Acest raport va fi intocmit pe baza observarii sistematice de catre cadrul didactic a progresului elevului, pe tot parcursul anului scolar. Rolul raportului este sa stabileasca prioritatile pentru copil in clasa I", a sustinut ministrul Educatiei.

Salile de clasa vor fi adaptate varstei copiilor

Sala de clasa din scoala va fi adaptata varstei copiilor, in asa fel incat sa permita invatarea prin joc si pregatirea pentru clasa I, utilizand resurse de invatare adecvate. Vor fi folosite resurse ale invatarii moderne, adaptate scopului clasei pregatitoare.

Ministerul Educatiei a alocat in acest an un buget semnificativ pentru dotarea salilor de clasa si achizitionarea materialelor, desi responsabilitatea legala pentru aceasta revenea primariilor.

"Ministerul are fonduri pentru clasa pregatitoare, chiar daca responsabilitatea dotarii spatiilor scolare revine primariilor, care stiu de trecerea clasei pregatitoare in invatamantul obligatoriu de mai bine de un an, iar multe primarii au facut aceste investitii deja. Cel mai important pentru copil este cum va arata clasa in care va invata", a spus ministrul Funeriu.

Cadrele didactice vor fi formate special pentru clasa pregatitoare

Cadrele didactice care vor preda la clasa pregatitoare vor fi formate incepand cu luna mai.

"Nu avem emotii ca ar putea exista probleme la acest nivel, si acum invatatoarele sunt printre cele mai bine formate cadre didactice din Romania", mai spus ministrul Funeriu.

Parintii vor fi informati despre clasa pregatitoare

In saptamanile care urmeaza, parintii vor primi materiale informative care vor raspunde tuturor intrebarilor lor privind clasa pregatitoare. De asemenea, la momentul inscrierii parintii vor primi, in premiera, un ghid cu tot ceea ce trebuie sa stie pentru scolarizarea copilului.

"Parintii vor beneficia de o campanie de informare fara precedent in invatamantul romanesc, tot aparatul Ministerului si inspectoratelor este mobilizat in acest sens", a subliniat ministrul Funeriu.

Clasa pregatitoare nu fura un an din copilarie
Clasa pregatitoare inlatura trecerea brutala de la gradinita la scoala. Copilul invata jucandu-se si in acelasi timp se familiarizeaza cu atmosfera din scoala.

"Stiu ca multor parinti li se insufla ideea ca prin clasa pregatitoare se «fura un an din copilarie». Acest lucru este total fals, ceea ce facem prin clasa pregatitoare este sa asiguram trecerea lina pentru copil inspre o scolarizare de succes. Copiii vor avea un curriculum nou, adecvat varstei. Ei vor beneficia de resurse ale invatarii, precum jocuri si materiale imprimate gandite pentru varsta lor. Este o practica generala in Europa. Le spun parintilor ca ceea ce se intampla in acest an cu clasa pregatitoare trebuia sa se intample de multi ani, dar lipsa de curaj si viziune au intarziat nepermis acest lucru", a precizat ministrul Educatiei.

"Ghinionul politic al celor care vehiculeaza sperietori pentru parinti este ca eu si echipa ministerului suntem aproape de parinti si mergem la multe sedinte cu parintii, si stim bine despre scopul politic al acestor dezinformari", a subliniat ministrul.

Populatia scolara de clasa I a scazut cu 20 la suta din 2002

Aproximativ 30 la suta dintre copiii unei generatii de sase ani, adica peste 65.000, sunt si in prezent, si au fost si in anii trecuti, cuprinsi in scoli.

"Printre dezinformarile care se livreaza parintilor este si aceea ca nu este potrivit pentru copil sa mearga la sase ani intr-o sala in cladirea unei scoli, la clasa pregatitoare. Le spun parintilor ca pot avea maxima incredere in profesionalismul celor care lucreaza pentru copiii lor. Este cea mai importanta masura impotriva abandonului scolar si a analfabetismului functional din ultimii 20 de ani", a continuat Funeriu.

Din cauza prevederilor vechii legi, peste 20.000 dintre copiii de sase ani nu se afla nici la gradinita, nici la clasa I, a mai spus ministrul.

"Pentru ca noua lege pune in aplicare aceasta masura, acesti copii se vor regasi intr-un context favorabil invatarii. Pentru noi conteaza fiecare dintre acesti copii, fiecare are ceva de castigat din aceasta masura", a explicat ministrul Educatiei.
Potrivit ministrului, copiii care intra in acest sistem vor fi mult mai bine pregatiti.

"Exista abordari politice, insa acest subiect nu trebuie politizat. Doar o minte bolnava poate politiza acest subiect. Nu vor exista niciun fel de probleme in septembrie 2012 cu organizarea clasei pregatitoare. Cred ca in acesti doi ani de mandat lumea s-a obisnuit cu realitatea ca ceea ce facem este foarte riguros la Ministerul Educatiei. Am spus ca vom organiza impecabil bacalaureatul si am facut-o, precum multe altele, asadar nu am emotii", a mai spus Funeriu.

In 2001-2002, in Romania erau 257.000 de copii inscrisi in clasa intai. In 2006-2007 erau 230.000 de copii, iar in 20012-2013 ar putea fi undeva la 200.000 de copii.

"Scaderea populatiei unei transe de varsta cu 20 la suta din 2002 pana astazi, precum si investitiile majore care s-au facut in scoli, si nu numai in mandatul meu, ne asigura ca nu vor fi probleme cu organizarea retelei scolare. Majoritatea covarsitoare a elevilor la clasa pregatitoare vor invata in scoli, iar acolo unde spatiul, eventual, nu o permite, dar exista o gradinita arondata unei scoli, copiii vor continua pentru clasa pregatitoare in cladirea gradinitei. Aceste cazuri se vor intampla in unele locuri din mediul rural, unde, se stie, cladirile scolilor primare si ale gradinitei sunt fie aceleasi, fie una langa alta. Dar aceste cazuri vor fi foarte putine", a adaugat ministrul Funeriu.

Scolile vor fi pregatite la 1 septembrie sa preia clasa pregatitoare

Foarte multe scoli au pentru clasa I banci reglabile si scaune adecvate.

"MECTS organizeaza foarte minutios aceasta clasa pregatitoare. In pofida previziunilor apocaliptice ale unora, MECTS a dovedit, in tot ceea ce a facut pana acum, ca este organizat foarte serios. Sunt convins ca lucrurile vor fi organizate impecabil si pentru clasa pregatitoare, am aceste date si asigurari si de la inspectorii generali scolari, de la directori si primari cu care sunt intr-un continuu dialog", a mai spus ministrul Educatiei.

Mai mult, clasa pregatitoare va descongestiona gradinitele, mai multi copii de trei ani vor avea sansa unui loc la gradinita.
In prezent, peste 62 la suta dintre elevii din clasa I au sapte ani, peste cinci la suta au opt ani, iar unu la suta au noua ani.
Romania, la ora actuala, este una dintre tarile Uniunii Europene, cu cea mai inaintata varsta de incepere a invatamantului obligatoriu.
Unsprezece tari ale Uniunii Europene incep invatamantul obligatoriu inainte de varsta de sase ani. Spre exemplu, Luxemburg, Irlanda de Nord incep la patru ani, Grecia, Cipru, Anglia, Malta, Olanda, Scotia si Ungaria incep la cinci ani. Toate celelalte incep invatamantul obligatoriu la varsta de 6 ani.

Sursa: MEDIAFAX


Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie 7iKp8AhClasa pregatitoare, obligatorie din septembrie 7iKpp2
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie JMBUfrZClasa pregatitoare, obligatorie din septembrie JMBUp2Daisypath Christmas tickers
Sus In jos
http://www.olumeminunata.forumgratuit.ronet
Ramo
Membru de elita
Membru de elita
Ramo

Numarul mesajelor : 6309
Data nasterii : 08/10/1981
Data de inscriere : 07/04/2010
Varsta : 39

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeJoi 26 Ian - 23:03

la noi la scoala nu se infiinteaza anul acesta pt ca nu sunt elevi,la anul da atunci intra si Paul
dar il pot da si la clasa 1 face 6 ani juma


Lilypie Kids Birthday tickers
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeSam 18 Feb - 8:29

de ce ramo?la noi in satul vecin sunt 4 copiii si s eface clasa
si eu pot opta fie il dau la clasa asta noua fie repeta grupa mare,dar prefer s a mearga la scoala
Sus In jos
Ramo
Membru de elita
Membru de elita
Ramo

Numarul mesajelor : 6309
Data nasterii : 08/10/1981
Data de inscriere : 07/04/2010
Varsta : 39

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeDum 19 Feb - 2:41

Iuli i-au obligt de la inspectorat sa infiinteze de anul asta clasa 0 ,recent am aflat si eu!


Lilypie Kids Birthday tickers
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeLun 20 Feb - 6:05

da asta ziceam mai sus ramo ca al meu are 2 obtiuni e nascut dupa 1 sept si pot s a il dau fie la grupa mare din nou fie la clasa pregatitoare-zero.
Sus In jos
Ramo
Membru de elita
Membru de elita
Ramo

Numarul mesajelor : 6309
Data nasterii : 08/10/1981
Data de inscriere : 07/04/2010
Varsta : 39

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 21 Feb - 0:54

si cce faci il dai la clasa 0 sau clasa 1


Lilypie Kids Birthday tickers
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 21 Feb - 0:55

@julica a scris:
de ce ramo?la noi in satul vecin sunt 4 copiii si s eface clasa
si eu pot opta fie il dau la clasa asta noua fie repeta grupa mare,dar prefer s a mearga la scoala
Sus In jos
Ramo
Membru de elita
Membru de elita
Ramo

Numarul mesajelor : 6309
Data nasterii : 08/10/1981
Data de inscriere : 07/04/2010
Varsta : 39

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 21 Feb - 0:58

eu la anul nu am voie sa-l dau intra intaia,ca l-as fi dat ,dar nici anul asta nu vreau sa-l dau la clasa 0
la anul sunt 2 invatatoare bune


Lilypie Kids Birthday tickers
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 21 Feb - 1:00

fie ce o fiplecam la scoala la clasa 0 sa vedem acu ce se mai zice pana in toamna .azi ne-a anuntan doamna educatoare ca se va face o evaluare d eun specialist pentru cei nascuti intre 1 sep si 31 dec 2006
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeVin 24 Feb - 3:23

mai nou un grup de parinti in nr de 80 se pare ca da ministerul in judecata.Doamne ajuta sa castige ca sa se amane legea asta IDIOATA
Sus In jos
oanabuburuza
Oaspete
Oaspete
oanabuburuza

Numarul mesajelor : 162
Data nasterii : 14/02/1978
Data de inscriere : 03/09/2012
Varsta : 42

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeLun 17 Sept - 18:54

Deci, din cate am inteles, in scoala la care predau eu sunt deja 3 clase zero + 3 clase intai si, din acest motiv, trebuie ca unele clase sa invete dupa-amiaza pentru ca nu sunt atatea clase cat ar trebui.
In fine, mie una mi se pare o porcarie... Chiar de copiii o sa invete prin jocuri.
Nu mi se pare un climat propice pentru copiii aia care ar trebui sa fie la gradinita, pentru ca in "joc" sunt si aia mai mari iar ei sunt niste simpli pitici care, la randul lor, pot fi expusi la anumite riscuri.
In fine, asta este de acum, dar eu raman la parerea ca e o mare si mare porcarie!


Mami Oana, de minune Carina Maria
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClhp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie T61020
Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.
Pitic mic si alaptat
Sa ne amintim despre gramatica, LINK
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeLun 17 Sept - 19:54

Imi retrag cuvintele spuse mai sus am studiat si eu programa si mie personal imi pare ok ceea ce se vrea,important este sa se tina de cuvant.Din ce am citit eu de la doamna actuala din cursuri si din cele discutate cu doamna ministru in iunie cand ne-am intalnit pare un proiect foarte bun .acum sa vedem cat se vor tine de cuvant
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeLun 17 Sept - 19:55

In principui vor ca aceasta clasa pregatitoare sa fie calea de deschidere prin joaca spre scoala iar clasele 1-4 sa se schimbe structural.se vrea ca scoala romaneasca sa nu mai fie toba de carte si sa se mearga pe multa practica.acum ce va iesi nu stiu sincer,dar planul pare bun
Sus In jos
oanabuburuza
Oaspete
Oaspete
oanabuburuza

Numarul mesajelor : 162
Data nasterii : 14/02/1978
Data de inscriere : 03/09/2012
Varsta : 42

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeLun 17 Sept - 19:56

@julica a scris:
Imi retrag cuvintele spuse mai sus am studiat si eu programa si mie personal imi pare ok ceea ce se vrea,important este sa se tina de cuvant.Din ce am citit eu de la doamna actuala din cursuri si din cele discutate cu doamna ministru in iunie cand ne-am intalnit pare un proiect foarte bun .acum sa vedem cat se vor tine de cuvant
... Ma indoiesc! Si stiu ce zic, ca profesor. Dar sa vedem... da


Mami Oana, de minune Carina Maria
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClhp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie T61020
Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.
Pitic mic si alaptat
Sa ne amintim despre gramatica, LINK
Sus In jos
oanabuburuza
Oaspete
Oaspete
oanabuburuza

Numarul mesajelor : 162
Data nasterii : 14/02/1978
Data de inscriere : 03/09/2012
Varsta : 42

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeLun 17 Sept - 19:58

@julica a scris:
In principui vor ca aceasta clasa pregatitoare sa fie calea de deschidere prin joaca spre scoala iar clasele 1-4 sa se schimbe structural.se vrea ca scoala romaneasca sa nu mai fie toba de carte si sa se mearga pe multa practica.acum ce va iesi nu stiu sincer,dar planul pare bun
Da, pare bun! Dar mie nu mi se pare normal ca piticotii aia de 5 ani, 6 maxim sa fie dusi in scoala!!! La gradi nu se joaca? Mda, in fine...
Acum, ce sa mai zic, "sa fie de bun augur" iar doamna ministra sa aiba rezultate conform cerintelor ei... Adica, sa fie totusi ceva bun...


Mami Oana, de minune Carina Maria
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClhp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie T61020
Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.
Pitic mic si alaptat
Sa ne amintim despre gramatica, LINK
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeLun 17 Sept - 20:06

Nu stiu in celelalte scoli cum este dar la noi au o clasa pregatita special in afara zonei unde circula ceilalti copii mari,toaletele sunt langa ei,nu vad impedimentul,dar asta e fiecare cu parerea lui.momentan nu am ce zice vom mai reveni pe parcursul anului sa ne dam cu parerea cand vom fi in plin fapt
Sus In jos
Ramo
Membru de elita
Membru de elita
Ramo

Numarul mesajelor : 6309
Data nasterii : 08/10/1981
Data de inscriere : 07/04/2010
Varsta : 39

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeLun 17 Sept - 23:20

subscriu Oana ,nici eu nu sunt de acord cu aceasta clasa
s-au investi o groaza de bani in materialele pt clasa 0 si s-ar putea de la anu sa nu mai fie
serile trecute la antena 3 a fost o emisiune cu referire la aceasta clasa unde a intrat in direct dna ministra si a spus ca in cursul anului vor da o testare (clasa 0) si daca rezultatele sunt slabe,copii se vor intoarce la gradinita!


Lilypie Kids Birthday tickers
Sus In jos
oanabuburuza
Oaspete
Oaspete
oanabuburuza

Numarul mesajelor : 162
Data nasterii : 14/02/1978
Data de inscriere : 03/09/2012
Varsta : 42

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 18 Sept - 0:20

@Ramo a scris:
subscriu Oana ,nici eu nu sunt de acord cu aceasta clasa
s-au investi o groaza de bani in materialele pt clasa 0 si s-ar putea de la anu sa nu mai fie
serile trecute la antena 3 a fost o emisiune cu referire la aceasta clasa unde a intrat in direct dna ministra si a spus ca in cursul anului vor da o testare (clasa 0) si daca rezultatele sunt slabe,copii se vor intoarce la gradinita!
ce? Cand sa se mai intoarca? Anul acesta? Sau seriile care urmeaza?
Pentru ca anul acesta e deja compromis...


Mami Oana, de minune Carina Maria
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClhp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie T61020
Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.
Pitic mic si alaptat
Sa ne amintim despre gramatica, LINK
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 18 Sept - 0:23

Nu... seriile urmatoare....
adica generatiile care sunt acum vor merge pe clasicul 4 ani gradi,4 primara si 4...etc
Sus In jos
oanabuburuza
Oaspete
Oaspete
oanabuburuza

Numarul mesajelor : 162
Data nasterii : 14/02/1978
Data de inscriere : 03/09/2012
Varsta : 42

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 18 Sept - 0:27

@julica a scris:
Nu... seriile urmatoare....
adica generatiile care sunt acum vor merge pe clasicul 4 ani gradi,4 primara si 4...etc
Ah, am inteles. Era chiar culmea ca acesti copii, care au intrat deja in clasa zero, sa fie dusi din nou la gradi. Imposibil, dar, mai stiti? nu stiu


Mami Oana, de minune Carina Maria
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClhp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie T61020
Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.
Pitic mic si alaptat
Sa ne amintim despre gramatica, LINK
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 18 Sept - 2:37

ha ha ha tara tuturor posibilitatilor nu?!?
Uite in seara asta am ascultat declaratiile domnului Ponta si a doamnei ministru care au declarat ca problema principala este locatia si se poate dar inca nimic sigur de la anul sa se revina ca locatie la gradinita dar nicidecum sa se renunte la clasa pregatitoare.Acum vom vedea pe parcurs ce va fi ,suntem abia la inceput de drum ,cu siguranta vor fi suisuri si coborasuri ,dar eu zic sa mergem inainte cu fruntea sus si optimisti

Miercuri se anunta o intalnire cu doamna ministru si voi merge si va voi tine la curent daca se iveste ceva nou
Sus In jos
Ramo
Membru de elita
Membru de elita
Ramo

Numarul mesajelor : 6309
Data nasterii : 08/10/1981
Data de inscriere : 07/04/2010
Varsta : 39

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 18 Sept - 18:30

dar si inainte figura grupa pregatitoare..........


Lilypie Kids Birthday tickers
Sus In jos
oanabuburuza
Oaspete
Oaspete
oanabuburuza

Numarul mesajelor : 162
Data nasterii : 14/02/1978
Data de inscriere : 03/09/2012
Varsta : 42

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMar 18 Sept - 20:25

Vom trai si vom vedea cu ce se va schimba invatamantul. Pana atunci, prefer sa nu mai comentez!


Mami Oana, de minune Carina Maria
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClhp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie TBClp3Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie T61020
Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.
Pitic mic si alaptat
Sa ne amintim despre gramatica, LINK
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMier 19 Sept - 3:27

@Ramo a scris:
dar si inainte figura grupa pregatitoare..........

Ramo nu inteleg la ce te referi eu ma refeream la clasa pregatitoare asa cum se numeste defapt nu clasa zero cum ii zicem noi.
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMier 19 Sept - 3:28

@oanabuburuza a scris:
Vom trai si vom vedea cu ce se va schimba invatamantul. Pana atunci, prefer sa nu mai comentez!
Niciodata nu se va schimba in bine din moment ce schimbam regulile,legile din an in an.Corect spus pas NO COMENT
Sus In jos
Ramo
Membru de elita
Membru de elita
Ramo

Numarul mesajelor : 6309
Data nasterii : 08/10/1981
Data de inscriere : 07/04/2010
Varsta : 39

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMier 19 Sept - 11:37

aceasta actuala clasa pregatitoare figura la gradinita numita grupa pregatitoare si se facea cam aceleasi lucruri


Lilypie Kids Birthday tickers
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMier 19 Sept - 16:45

aproape aceleasi lucruri,stiu cum este cea pregatitoare caci am avut fata care a trecut prin asa ceva,dar acum este schimbata aceasta clasa pregatitoare in structura de predare.Da in principiu se respecta invatarea prin joaca care se facea si in grupa pregatitoare.Dar sunt multe mari schimbari.
Oricum vad ca ma contraziceti la orice pas asa ca PAS nu mai comentez.
Sus In jos
anuta22
Membru de elita
Membru de elita
anuta22

Numarul mesajelor : 10003
Data nasterii : 20/06/1987
Data de inscriere : 30/04/2009
Varsta : 33

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeMier 19 Sept - 17:27

Eu nu sunt de acord cu grupa asa 0,nu stiu de ce ,dar nu pot concepe asa ceva,toata copilaria lor,le-o strca cu aceasta grupa.


PRINTESA CEA MARE ALEXANDRA
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie 2953

PRINTESA CEA MICA ANDREEA
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie 2952

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie An1cxKTVM3D0000MTAwMjg4bHwwMDAwMTNkYXxzdW50ZW0gY2FzYXRvcml0aSBkZQ
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie 2vccn7sClasa pregatitoare, obligatorie din septembrie 5cnb7r
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeVin 21 Sept - 3:41

cum ziceti voi fiecarecu parerea lui.
Sus In jos
Floretina.S
Moderator
Moderator
Floretina.S

Numarul mesajelor : 17948
Data nasterii : 01/12/1981
Data de inscriere : 17/10/2009
Varsta : 39

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeDum 9 Dec - 17:54

am vorbit si eu cu cateva mamici si spuneau cas multumite dar din cate am inteles eu ar face exact ce se facea in gradinite la prefatitoare. in fine am inteles ca de la anul nu se mai face , stiti ceva in sensul asta?


Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie LClasa pregatitoare, obligatorie din septembrie UClasa pregatitoare, obligatorie din septembrie CClasa pregatitoare, obligatorie din septembrie IClasa pregatitoare, obligatorie din septembrie AClasa pregatitoare, obligatorie din septembrie N
\"Lilypie\"Lilypie
Sus In jos
julica
Super Moderator
Super Moderator
julica

Numarul mesajelor : 65516
Data nasterii : 21/10/1980
Data de inscriere : 22/03/2010
Varsta : 40

Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitimeLun 10 Dec - 3:34

nu am idee poate stiu doamnele care lucreaza in domeniu
eu sunt foarte multumita dar si doamna care lucreaza cu ei la fel avem o clasa ok nu pun probleme acum poate si de copii si de stilul de predare al doamnei difera caci in judet ne zicea doamna la sedinta ca sunt probleme.aceste probleme au aparut fie din vina cadrului fie a copiilor
Sus In jos
Continut sponsorizat
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Empty
MesajSubiect: Re: Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie   Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie Icon_minitime

Sus In jos
 
Clasa pregatitoare, obligatorie din septembrie
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Un forum cu aer de parfum :: Legislatie-
Mergi direct la: